Berlingske Business

Aktier: Lundbeck spurtede til tops i positivt dansk marked

Lundbeck
Foto:

Hele C20 indekset steg 1,8 pct. og dermed red det danske eliteindeks med på den grønne bølge, der drev alle de europæiske markeder i torsdagens handel.

En pressemeddelelse fra Lundbeck om amerikansk særstatus til Alzheimermidlet Idalopirdin gav torsdag eftermiddag medicinalaktien brændstof til at spurte forbi Mærsk og FLSmidth og placere sig i toppen af et positivt C20 Cap-indeks med en stigning på 6,3 pct. til 268,80 kr.

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli

Hele indekset steg til 1,8 eller med 991,20 pct. i forhold til onsdagens lukkeniveau. Og dermed red det danske eliteindeks med på den grønne bølge, der drev alle de europæiske markeder i torsdagens handel.

- Der er en tro på, at centralbankerne forsat vil gøre meget for at dæmme op for økonomisk krise, og vi fik jo syn for sagen med referatet fra seneste møde i den amerikansk centralbank, der viser, at den er mere mådeholdende med rentestigninger.

wall street

- Og det var endda et referat fra før brexit, så eventuelle rentestigninger i USA er skudt til hjørne nu. Og det er vi alle sammen glade for, påpeger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

MÆRSK OG FLS VAR MED I TOP

Det meste af torsdagen lå Mærsk og FLSmidth i toppen af C20-indekset, hvor Mærsk B-aktien sluttede med et plus på 4,5 pct. til 8525 kr., mens FLSmidth-aktien steg 3,1 pct. til 238,80 kr.

- Mærsk-aktien fik nærmest de samme klø i går, så den stiger på en modreaktion og lidt på stigende oliepris, mener Ole Kjær Jensen.

Prisen på nordsøolie steg torsdag 1,1 pct. til 49,35 dollar per tønde. For FLSmidth er det råvarepriserne, der sætter grundtonen.

- Priserne stiger igen, og det giver øget interesse for den sektor og også for FLSmidth, vurderer Ole Kjær Jensen.

ROS TIL NORDISKE BANKER

Med i toppen af indekset var også bankaktierne trods faldende renteniveau, der ikke gavner bankernes indtjening.

- Der er nok tale om "rebound" efter nogle læsterlige klø til sektoren i den senere tid. Og Deutsche Bank har udsendt et notat, hvor den favoriserer de nordiske banker i sektoren og nævner Danske Bank og Nordea, bemærker Ole Kjær Jensen.

Danske Bank-aktien steg 2,0 pct. til 166 kr., Nordea-aktien 2,1 pct. til 53,60 kr., og Jyske Bank blev løftet 3,3 pct. til 245,70 kr.

Storbanken HSBC indledte dækning af Genmab-aktien med de meget kritiske briller på. Anbefalingen er "reducer", og kursmålet bankes helt ned til 613 kr.

Aktien sluttede i bunden af C20-indekset, hvor den måtte nøjes med en stigning på 0,2 pct. til 1191 kr.

HUG TIL GENMAB

- Det skyldes selvfølgelig HSBC's rapport, som er noget anderledes, end det vi ellers har set. Vi har jo en helt anden opfattelse af Genmab, og i lighed med så mange andre tror vi meget mere på aktien.

- Men der kan jo ske meget i markederne, og det er jo en aktie, der svinger meget. Jeg er ikke enig i, at der er indregnet en overtagelsespræmie i den nuværende kurs, som HSBC mener, og set ud fra vores synspunkt så kan jeg ikke mene andet, end at de tager fejl, siger Ole Kjær Jensen.

GN-aktien steg 2,1 pct. til 121,80 kr., efter at selskabets største rival inden for headsets, amerikanske Plantronics, er blevet dømt til at betale en godtgørelse til det danske selskab på 3 mio. dollar i en sag om headsets til callcentre i USA. Sagen blev anlagt i 2012 af GN Store Nord.

Finanshuset Kepler Cheuvreux har genoptaget sin analysedækning af Novo Nordisk med anbefalingen "hold" og et kursmål på 352 kr. Torsdag steg aktien 1,9 pct. til 365,80 kr.

MHI Vestas Offshore Wind, der er 50 pct. ejet af Vestas, modtog en ordre med en total kapacitet på 406 megawatt til offshoreprojektet Horns Rev 3 i Danmark. Vindmølleaktien steg 1,3 pct. til 439,70 kr.

Uden for C20 Cap kom SAS med trafiktal for juni, som viste en stigning på 7,9 pct. i passagertrafikken. Derudover regnede HSBC sig frem til et nyt reduceret kursmål på 7,47 kr. mod tidligere 7,89 kr. for aktien. SAS-aktien faldt 1,5 pct. til 13,20 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen