Berlingske Business

Aktier: Lundbeck lagde sig i toppen af ellers rødt marked

US-DOW-FLIRTS-WITH-RECORD-HIGH-OF-20, 000
Arkivfoto. Lundbeck lagde sig tirsdag i toppen af det danske eliteindeks, hvor stemningen nåede at blive vendt fra positiv til negativ. Foto:

Lundbeck lagde sig tirsdag i toppen af det danske eliteindeks, hvor stemningen nåede at blive vendt fra positiv til negativ.

C20 Cap-indekset faldt 0,6 pct. til indeks 1030,26.

Særligt aktien i Lundbeck stak ud tirsdag, efter at den lagde sig i toppen af C20 med en stigning på 0,9 pct. til 302,60 kr. uden egentlige selskabsspecifikke nyheder.

Søren Løntoft Hansen, der er analytiker i Sydbank, vurderer, at kursstigningen skyldes en "blanding af sentiment i forhold til at have en positiv forventning til Lundbecks indtjeningsgenrejsning" og selskabets deltagelse på J.P. Morgans Health Care-konference i San Francisco.

- Umiddelbart er det min vurdering, at der ikke er kommet nyt frem fra Lundbeck på konferencen, siger Søren Løntoft Hansen efter at have nærlæst et udskrift af Lundbecks præsentation og tilføjer:

- Det virker som om, at Lundbeck blot gentager det, de har sagt senest ved regnskabet for tredje kvartal, men de gør det måske for en tilhørerskare, som ikke har hørt det før, og det kan være med til at drive aktiekursen til vejrs.

Novo-aktien falder dramatisk på børsen

Uden for C20-indekset var der nyt fra FLSmidth, der har fået en ordre på en komplet cementfabrik til Ecocementos i Colombia.

Samlet har ordren en værdi på 60 mio. dollar svarende til mere end 420 mio. kr. Og det er alt andet lige positivt for FLSmidths cementdivision, lyder det fra Klaus Kehl, der er chefanalytiker i Nykredit, selv om det ikke fremgår af meddelelsen, under hvilke betingelser ordren er vundet.

Flsmidths aktie steg 4,7 pct. til 320,60 kr.

Novo Nordisk kunne tirsdag oplyse, at det har fået EU-Kommisionens tilladelse til markedsføring af Fiasp (hurtigtvirkende insulin Aspart) til behandling af diabetes hos voksne.

Tilladelsen har været ventet, siden en lægemiddelkomité under EU's sundhedsmyndigheder (EMA) i november anbefalede midlet godkendt, og Novo Nordisk venter at lancere Fiasp på de første europæiske markeder i løbet af første halvår af 2017.

Novo Nordisks aktie faldt 0,8 pct. til 254 kr.

27BUSBIRGITTE-MOGENSEN-0901.jpg

GENNEMSYN AF AKTIER

Tirsdag bød også på en række justeringer af anbefalinger og kursmål.

William Demants aktie har fået en opjustering til "neutral" fra tidligere "underperform" af den tyske bank Mainfirst. Kursmålet er hævet til 124 kr. fra 118 kr. Trods opjusteringen faldt aktien 0,1 pct. til 124,60 kr.

GN har til gengæld fået nedjusteret sin anbefaling til "neutral" fra "outperform" af den tyske bank, mens kursmålet er blevet skåret til 160 kr. fra tidligere 164 kr. GN-aktien endte uændret i 147,80 kr.

Aktien i Novozymes fik sænket kursmålet til 225 kr. fra tidligere 240 kr. af Danske Bank og faldt 1,5 pct. til 249,40 kr. Den nuværende aktiekurs er ikke attraktiv, begrunder Danske Bank og tilføjer, at det blandt andet skyldes bekymringer for 2017 i forhold til konkurrencen om markedsudviklingen.

novo

MATAS-AKTIEN STEG EFTER SALGSTAL

Matas havde medvind på markedet og steg 3,6 pct. til 102 kr., efter at selskabets tal for omsætningen i tredje kvartal overraskede svagt positivt.

Matas øgede omsætningen med 1,3 pct. i tredje kvartal 2016/17, når der måles på omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år - også kaldet sammenligneligt salg.

Samlet steg omsætningen i kvartalet, der omfatter den vigtige julehandel, med 1,2 pct. til 1064 mio. kr. Det fremgik af en kort handelsopdatering fra materialistkæden, der samtidig fastholder forventningerne til hele 2016/17.

Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen