Berlingske Business

Aktier: Langtfra positive signaler men Danske Bank overrasker

671935294.jpg
Foto: Iris.

Det danske aktiemarked står ikke umiddelbart til at kunne lukke ugen i med positive tendenser. Men et solidt regnskab fra Danske Bank inden børsåbning kan holde hånden under markedet.

Signalerne ude fra verden er langt fra positive fredag morgen, idet de amerikanske aktier lukkede blandet torsdag, og futuresmarkedet siden har udviklet sig med divergerende retninger i sjældent sete størrelser.

Fredag morgen er der fald på 0,3 pct. i Dow Jones, S&P 500 dropper 0,2 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset modsat stiger knap 0,5 pct.

Aktiefutures i Tyskland peger ned med knap 0,1 pct., mens de asiatiske aktiemarkeder generelt har vist varierende røde indekstal.

En joker i dagens udvikling er den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres kl. 14.30.

Torsdag faldt C25-indekset 1,7 pct. til 1117,79, efter store kursfald i især fondsbørsens sværvægter, Novo Nordisk.

DANSKE BANK I FOKUS

Fredagens hovedfokus fra start vil ligge på regnskabsaktuelle Danske Bank. Bankens fjerde kvartal var bedre på bundlinjen end forudset, idet overskuddet efter skat løb op i 5649 mio. kr., hvor analytikerne havde spået et resultat på 5059 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

Nettorenteindtægterne blev 6039 mio. kr., mens der her var ventet 5941 mio. kr., og gebyrindtægterne endte på 4217 mio. kr., hvor analytikernes estimat lå på 4084 mio. kr.

En anden vigtig parameter er negative nedskrivninger på udlån, der er en tilbageførsel på 241 mio. kr. på nettobasis, hvor analytikerne estimerede en indtægt på 45 mio. kr.

Og som investorpleje øger Danske Bank udbyttet med 1 kr. til 10 kr. og lancerer et nyt aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. kr. - alt samme som led i bankens reviderede udbyttepolitik, der lyder på udbetaling af 40-60 pct. af årets resultat.

Danske Bank faldt torsdag 0,6 pct. til 242,10 kr.

Torsdagens store skuffelse fra Novo Nordisk vil fortsat give dønninger. Kursfaldet på over 7 pct. til 309 kr. skyldes en ringere udvikling i fjerde kvartal end forudset, og med overraskende stor forventet valutamodvind, er analytikerne klar med nedjusteringer af kursmålene. Størst er nedjusteringen fra UBS, der nu sætter kursmålet til 350 kr. mod tidligere 370 kr.

SKULDERKLAP TIL ØRSTED

Energikæmpen Ørsted var torsdagens C25-vinder, og det positive fokus efter fredagens mediefokusering på selskabet efter de fornuftige tal kan vise sig at fortsætte. Finanshuset Kepler har hævet kursmålet på aktien til 330 kr. fra 314 kr., og Nordea har hævet anbefalingen til "køb" fra "hold".

Ørsted steg 2,0 pct, til 371,30 kr.

Coloplast har trods torsdagens skuffende regnskab fået løftet sit kursmål hos Jefferies til 460 kr. fra 421 kr. Anbefalingen er dog fortsat underperform og aktien lukkede torsdag i 512,20 kr. efter et fald på 3,8 pct.

TDC var procentvis C25-indeksets største taber torsdag med et fald på 8,1 pct. Selskabets opkøb af MTG skal finansieres af aktieudstedelse, og med den tilhørende udvanding og usikkerhed, lukkede aktien helt nede i 36,76 kr.

Opkøbet og den lave slutkurs har dog fået Nordea til at opjustere aktien til "køb" fra "hold".

Mærsk B har fået sænket kursmålet af analytikerne hos DNB til 13.200 kr. fra 14.600 kr. Desuden kommer der ratenyt i løbet af fredagen. Aktien faldt torsdag 1,2 pct. til 10.570 kr.

Blandt de øvrige selskaber kan FLSmidths investorer skæve til regnskabet fra Metso og Outotec for indikationer om branchens udvikling. FLSmidth steg 0,4 pct. torsdag til 354,80 kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen