Berlingske Business

Aktier: Kurslussing til Vestas trak C20 i minus

Billede
- En af dem, der trækker pænt ned i Danmark, er Vestas, som vægter tungt. Der var lidt skriveri i morges om, at Vestas er udfordret på det amerikanske marked, og det er hovedårsagen til, at Vestas er lidt under pres i dag, forklarer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans. Foto:

Der var tirsdag en lille kurslussing til Vestas, hvilket var med til at hive det samlede danske eliteindeks i minus, mens der ved dansk børslukketid var plusser på de øvrige europæiske børser.

- En af dem, der trækker pænt ned i Danmark, er Vestas, som vægter tungt. Der var lidt skriveri i morges om, at Vestas er udfordret på det amerikanske marked, og det er hovedårsagen til, at Vestas er lidt under pres i dag, forklarer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Samlet faldt C20 Cap-indekset med 0,2 pct. til indeks 959,04, efter at det indledte dagen med et lille fald for siden at gå i plus og altså at ende med negativt fortegn.

VESTAS UDFORDRET I USA

Vestas' kursfald kom, efter at Jyllands-Posten på baggrund af udtalelser fra flere finanshuse havde skrevet, at vindmølleproducentens indtjening kan blive hårdt ramt af selv en mindre nedgang på det vigtige amerikanske marked.

Runevadd

Især den schweiziske storbank Credit Suisse er pessimistisk i artiklen. Den forudser, at møllekoncernens driftsresultat falder 40 pct. næste år - blandt andet som følge af en halvering af aktiviteten i USA.

Vestas-aktien faldt med 2,8 pct. til 425,30 kr.

Også Genmab og Lundbeck var at finde blandt bundskraberne i C20, idet de faldt med henholdsvis 3,2 pct. til 1155 kr. og 2,7 pct. til 258,80 kr.

- Ser du generelt på farma-aktierne, er det nogle af dem, der har det sværest i Europa i dag, som jo ellers ligger i plus. De bliver ramt lidt af, at der er noget sektorrotation i dag væk fra defensive aktier, fremhæver Mads Zink.

Genmab var desuden på investorernes radar, idet biotekvirksomheden tirsdag morgen på den amerikanske konference ASH fremlagde data fra studier med kræftmidlet Daratumumab, men uden at det har været med store nyheder.

Runevadd

LILLE COMEBACK TIL BANKERNE

A.P. Møller-Mærsk var også at finde blandt de røde elitepapirer.

- Mærsk er måske steget lidt for meget på det seneste. Den er steget på, at olien er kørt op, at der er kapitalmarkedsdag i næste uge, og at der har været fokus på Mærsk efter opkøbet af Hamburg Süd i sidste uge. Den er måske kommet en smule for langt op på for kort tid. Så nu er der en smule gevinstindtagning. Det kan godt fortsætte i nogle dage, vurderer Mads Zink.

Prisen på Nordsøolie er steget fra lige under 48 dollar til knap 55 dollar tønden, siden oliekartellet Opec i sidste uge blev enig om at skære i produktionen af olie. Tirsdag satte olieprisen sig imidlertid med omkring 2 pct. igen, mens Mærsks B-aktie gik 0,7 pct. tilbage til 10.030 kr.

Blandt de faldende elitepapirer var også Coloplast. Der fragår udbytte på 9 kr. hos medicovirksomheden. Coloplast satte sig med 1,3 pct. - eller 6,10 kr. - til 442,20 kr.

Medvind var der imidlertid til C20's tre bankpapirer. For hvor de defensive aktier, der groft sagt er kendetegnet ved ikke at være så påvirkelige af økonomiske konjunkturer, har investorerne tirsdag kastet deres kærlighed over mod banksektoren.

- Bankerne kommer lidt igen, efter at der har været nervøsitet oven på den usikkerhed, der har været i forhold til især de italienske banker, forklarer Mads Zink.

Mandag var der kursklø til de europæiske banker, efter at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til at reformer af landets forfatning.

Tirsdag steg Jyske Bank, Nordea og Danske Bank med henholdsvis 2,4 pct. til 319,40 kr., 1,4 pct. til 74,40 kr. og 1,3 pct. til 208 kr.

DAB'S BESTYRELSE VANDT ARMLÆGNING

Uden for eliteindekset var det Danske Andelskassers Bank (DAB), der løb med overskrifterne, efter at bankens bestyrelse vandt armlægningen med Lind Invest på mandagens ekstraordinære generalforsamling.

Samtlige otte kandidater, der var opstillet af bankens bestyrelse, blev valgt, mens Lind Invest ikke fik valgt en eneste af sine kandidater.

DAB-aktien dalede 2,5 pct. til 3,49 kr.

G4S venter, hvad sikringskoncernen selv betegner som "væsentlige" frie pengestrømme i 2016 og gentager sine forventning om, at den nettorentebærende gæld vil være bragt ned til under 2,5 gange driftsindtjeningen (EBITDA) ved udgangen af 2017.

Aktien i G4S faldt mandag med 3,3 pct. Samme dag citerede Bloomberg News en analyse fra børshuset Exane BNP Paribas, der reducerede sit estimat for de frie pengestrømme i G4S med 26 pct. Det skete blandt andet med henvisning til et møde, børshuset har haft med G4S' finansdirektør, Tim Weller.

Tirsdag gik forsikringsaktien yderligere 2,3 pct. tilbage til 20,15 kr.

FINANSHUSE SÅ PÅ SIDEPAPIRER

Jyske Bank hævede sin anbefaling af aktien i forsikringsselskabet Tryg til "stærkt køb" fra "køb". Kursmålet er fortsat 157 kr.

Forsikringsaktien steg 1,3 pct. til 128,10 kr.

Desuden fik bryggeriet Royal Unibrew hævet sin anbefaling til "reducer" fra "sælg" af banken med hovedsæde i Silkeborg, der dog fastholder kursmålet på 250 kr.

Royal Unibrew steg 2,5 pct. til 254,40 kr.

Dong Energy, der meget vel kan være på vej ind i C20 Cap-indekset ved decemberrevisionen, blev løftet med 3,3 pct. til 242 kr., efter at Danske Markets hævede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold".

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen