Berlingske Business

Aktier: Kursfald efter øget geopolitisk risiko

De amerikanske aktier lukkede med kursfald onsdag. Investorernes bekymringer vendte tilbage, men i modsætning til de foregående dage var det ikke længere handelsspændinger mellem USA og Kina, der prægede markedet, men til gengæld en mulig amerikansk militær involvering i borgerkrigen i Syrien.

Investorernes bekymringer om den geopolitiske risiko fik følgeskab af et lidt mere aggressivt syn på økonomien i referatet fra den amerikanske centralbanks seneste pengepolitiske møde, der indikerede, at en fremrykning af de planlagte renteforhøjelser kan komme på tale.

12BUSSnabe-113336-337.jpg

Det brede S&P 500-indeks lukkede onsdag med et tab på 0,6 pct. til 2642,19. Dow Jones-indekset sluttede med et minus på 0,9 pct. til 24.189,45, mens Nasdaq endte med et drop på 0,4 pct. til 7069,03.

Torsdag morgen er investorerne lidt mere optimistiske. De amerikanske futures stiger 0,2-0,3 pct.

De geopolitiske risici blev øget, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, onsdag advarede Rusland om en forestående militær involvering i Syrien, og erklærede at "missilerne kommer".

Det sendte de store Wall Street-indeks ned, og den vigende tendens blev yderligere forstærket af referatet fra rentemødet i Federal Open Market Committee i marts, der viste en vis bekymring for, at stigende inflation kan kræve hurtigere renteforhøjelser end hidtil forventet.

FILES-US-LIFESTYLE-INTERNET-RE

Federal Reserve-medlemmer udtrykte tillid til, at økonomien vil styrkes yderligere, og at inflationen vil stige i de kommende måneder.

»Referatet var beskedent negativt (for aktier, red.). Investorerne havde spekuleret i en pause i renteforhøjelserne på grund af turbulensen på markedet i kølvandet af de geopolitiske usikkerheder«, siger porteføljeforvalter John Carey fra Amundi Pioneer Asset Management i Boston til Reuters.

De vigtige forbrugerpriser steg som ventet 2,4 pct. i marts på årsbasis efter en stigning i februar på 2,2 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg ligeledes som ventet 2,1 pct. i marts i forhold et år forinden.

brøchner

MINUS NÆSTEN OVERALT

Der var negativ udvikling i 9 af de 11 underindeks i S&P 500-indekset onsdag, og dagens ringeste sektorudvikling var i telebranchen, der lukkede med et tab på 1,5 pct.

Kun energibranchen og ejendomsselskaberne endte dagen i plus.

Energi-segmentet fik en hjælpende hånd fra geopolitikken, da den eventuelle amerikanske militær aktion i Syrien har presset oliepriserne markant op. Energi steg godt 1 pct.

Ejendomsselskaberne fik hjælp fra faldende renter, der gav en kurs-stigning på 0,2 pct.

Erhvervsminister Brian Mikkels

Også finanssektoren mærkede effekten af vigende renter, men i modsætning til i ejendomsbranchen betyder faldende renter ringere indtjening. Finanssegmentet dykkede 1,3 pct., og endte næstsidst i den samlede sektor-stilling.

Investorerne ser nu frem mod de første regnskaber for første kvartal, der indledes med data fra JPMorgan, Chase, Citigroup og Wells Fargo fredag.

Analytikerne forudser en stigning i kvartalsoverskuddet for S&P 500-virksomhederne på 18,5 pct. i forhold til sidste år ifølge data fra Thomson Reuters.

/ritzau/FINANS

12BUSCoop-Lasse-Bolander2-1.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen