Berlingske Business

Aktier kl. 12.55: Sur stemning tiltager i styrke

C20-indekset har tabt morgenstundens stigninger, og den sure stemning har rigtigt fået fat. C20-indekset ligger over middag 1,1 pct. lavere i 253,28, hvor Vestas er hårdest ramt, mens Novo Nordisk klarer frisag. Det er samme tendens, som har spredt sig på de store europæiske fondsbørser, som falder mellem 1,1-1,7 pct.

Tilbagegangen har fået fat i Vestas-aktien, som falder 5,3 pct. til 288,5. Vestas fik tirsdag morgen nyt fra teknologigiganten Siemens, som aflagde regnskab for første kvartal. Koncernen, som er konkurrent Vestas med Siemens Wind Power, skrev, at vindaktiviteterne har opnået høje tocifret vækstrater i omsætningen og indtjeningen. Yderligere skrev Siemens, at driftsmarginalen er forbedret betydeligt i vedvarende energi aktiviteterne. Siemens bemærkede dog også, at ordreindgangen i enheden er faldet sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Det ser ud til, at det bliver tyske Siemens, der løber med ordren på vindmøller til Dongs nye havvindmølleprojekt ved Avedøre-værket. Det oplyser Dongs administrerende direktør, Anders Eldrup, til Reuters. Tilbage i november sidste år meddelte Dong, at der ville blive investeret 185 mio. kr. i opstillingen af tre havvindmøller i det nye showcase-projekt.

Novo Nordisk går i modstrømmen, og madicinalaktien stiger marginale 0,5 pct. til kurs 293,5, hvilket sker uden nyheder. Novo Nordisk, som hører til blandt de defensive, er regnskabsaktuel på torsdag.

A.P. Møller - Mærsk falder 0,4 pct. til kurs 27.200. Den arabiske havneoperatør DP World, som er konkurrent APM Terminals, er i gang med at gennemgå sin ekspansionsstrategi, sænke omkostningerne og indføre ansættelsesstop i lyset af den nuværende globale finanskrise og økonomiske nedtur, som har medført en nedgang i containervolumener. Det skriver shippingavisen Lloyds List.

Bang & Olufsen-investorerne fik konkurrentnyt fra Tyskland, hvilket sker via regnskabet fra Loewe. Loewes regnskab helåret viste en indtjening, som er marginalt bedre end ventet. Omsætningen steg marginalt, og Loewe skriver, at koncernen venter en lille omsætningsvækst i 2009. Loewe pointerer, at usikkerheden i 2009 er høj. Loewe-aktien stiger godt 3 pct. Bang & Olufsen falder 4,1 pct. til kurs 71.

Aurigas aktiviteter bliver belyst med regnskabet fra Dupont, som skriver, at alle segmenter bort set fra landsbrugsaktiviteterne er faldende. Duponts er leverandør af kemikalier til landbruget. Dupont skriver endda, at netop disse aktiviteter er eneste, som kan gå et favorabelt miljø i møde i 2009. Auriga-aktien stiger 2,8 pct. til kurs 129.

Lundbeck, som falder 0,6 pct. til kurs 121,8, sælger sin aktiepost i det børsnoterede Life Cycle Pharma og ejerandele i fire mindre kapitalfonde. Køberen er Lundbeckfondens investerings- og holdingselskab.

- Vores mål er at udvikle Lundbeck til verdens førende medicinalselskab inden for hjernesygdomme, og de aktiviteter, der ikke tilfører os strategisk værdi, bliver nu solgt fra, lyder det i fondsbørsmeddelelsen fra Lundbecks koncernøkonomidirektør, Anders Go:tzsche.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen