Berlingske Business

Aktier kl. 12.42: Novo stiger i surt marked

Det blev til en positiv overraskelse i Novo Nordisks årsregnskab, og det danner grundlaget for, at aktien stiger i et surt marked. C20-indekset falder 1,3 pct. til 255,8, mens de tre store indeks falder mellem 1,3-2,1 pct. På den europæiske scene er det især råvare og bankerne, som er hårdt ramt.

Novo Nordisk stiger 1,4 pct. til 297,5, efter et godt regnskab for 2008 med solide prognoser. Både omsætningen og driftsindtjeningen overrasker positivt og samtidig sender Novo Nordisk et stærkt signal til markedet ved at hæve den langsigtede overskudsgrad til 30 pct. Novos omsætning steg 12 pct. til 45,5 mia. i 2008, mens driftsindtjeningen (EBIT) steg 37,9 pct. til 12,37 mia. kr.

- Novo Nordisk er ikke ramt af finanskrisen. Det viser regnskabet tydeligt. Og det er bestemt positivt at overskudsgraden bliver hævet til 30 pct. Forventningerne til 2009 i kroner er ramt af valutakursudviklingen, men det kommer ikke som den store overraskelse, vurderer aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank over for RB-Børsen.

Nordea ligger med næststørste fald i C20-regi, da den falder 4,8 pct. til kurs 31,9, mens Danske Bank taber 1,7 pct. til kurs 59. Rygterne om, at den amerikanske regering måske vil oprette en såkaldt "dårlig bank", der skal opkøbe bankernes dårlige og usikre aktiver, sendte onsdag de amerikanske bankaktier på himmelflugt, men dette har altså ikke smittet af på de europæiske bankaktier.

Carlsberg ligger med største fald i C20-regi, da den falder 5,0 pct. til kurs 188,8. Det sker uden nævneværdige nyheder fra bryggeriet.

Lundbeck er uændret i kurs 122, efter at det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet har offentliggjort en ny analyse, som viser, at Lundbecks antidepressive middel Lexapro er blandt de mest effektive og veltolererede af de 12 midler indeholdt i analysen.

SAS falder 0,4 pct. til kurs 31,6. SAS afviser presseforlydender om størrelsesordenen på en aftale om salg af Spanair som "rene spekulationer". Det sker, efter at et svensk radioprogram torsdag morgen hævdede, at et catalansk konsortium var klar til at byde 127 mio. svenske kr. hvilket svarer til 89 mio. kr. Samtidig bekræfter SAS, at den endelige frist for aftalen er 31. januar, og at det vil blive meddelt, når en aftale er indgået.

Coloplast stiger 0,2 pct. til kurs 339, efter at Goldman Sachs torsdag morgen har hævet sin anbefaling af medicoselskabets aktie. Storbanken forhøjer sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg".

Neurosearch stiger 7,3 pct. til kurs 175, efter at selskabet har meddelt, at det udvider den allerede eksisterende alliance med Glaxosmithkline. Aftalen indebærer, at Neurosearch vil modtage en up-front betaling samt royalties fra Glaxosmithkline. Selskabet vil kunne opnå 812 mio. kr. i milepælsbetalinger fra Glaxosmithkline for hver af fem potentielle lægemiddelkandidater i præklinisk udvikling, der føres til markedet.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen