Berlingske Business

Aktier: Jyske, Novozymes og Chr. Hansen i fokus fra start

108346709.jpg
Jyske Bank, Novozymes og Chr. Hansen er i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked onsdag, efter at de medlemmer af C20 Cap-indekset fra morgenstunden er kommet med regnskaber. Foto:

Jyske Bank, Novozymes og Chr. Hansen er i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked onsdag, efter at de medlemmer af C20 Cap-indekset fra morgenstunden er kommet med regnskaber.

Det danske eliteindeks faldt tirsdag 0,7 pct. til 1175,03, og at dømme efter udviklingen i USA og Asien ventes en nogenlunde uændret åbning - afhængig af, hvordan markedet tager imod regnskaberne fra de tre regnskabsaktuelle selskaber.

Novozymes justerer i sit regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele året. Enzymselskabet venter nu en organisk salgsvækst på 3-5 pct., og overskuddet af primær drift (EBIT) ventes nu at vokse med 2-4 pct.

Tidligere forudså Novozymes en organisk salgsvækst på 2-5 pct. og en vækst i driftsresultatet (EBIT) på 1-4 pct.

Novozymes' vaskelaboratorium.

Regnskabet for tredje kvartal viste et driftsresultat på 1059 mio. kr. mod ventet 1016 mio. kr. af analytikerne ifølge et estimat fra Ritzau Estimates.

Novozymes' aktie steg tirsdag 0,1 pct. til 330,90 kr.

CHR. HANSEN HAVDE STØRRE OVERSKUD END VENTET

Chr. Hansens regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2016/17 var en spids bedre end ventet på indtjeningen, men lidt under på omsætningen. Nettoresultatet landede på 68,2 mio. euro mod ventet 63,2 mio. euro af analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

Selskabet venter i 2017/18 en organisk vækst på 8-10 pct. og en EBIT-margin på niveau med 2016/17. Tirsdag faldt Chr. Hansens aktie 0,8 pct. til 536,50 kr.

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli

JYSKE BANK TILBAGEFØRER NEDSKRIVNINGER

Der er også kommet kvartalstal fra Jyske Bank, som i tredje kvartal kunne indtægtsføre 194 mio. kr. på nedskrivninger på udlån. Det var med til at løfte bundlinjen, nettoresultatet, til 748 mio. kr. fra 721 mio. kr. i samme periode sidste år. Basisindtægterne faldt ellers til 1899 mio. kr. fra 1995 mio. kr. i tredje kvartal sidste år. Tirsdag steg aktien 0,7 pct. til 362,80 kr.

TDC kan blive påvirket af nyt fra konkurrenten Telenor. Trods faldende omsætning lykkedes det for det norske teleselskab at hente større indtjening på det danske marked.

Driftsresultatet, EBITDA, hos Telenor steg til 246 mio. norske kr. fra 133 mio. norske kr. i samme periode året før. Teleselskabet mistede ellers 14.000 mobilkunder i Danmark i kvartalet og har nu 1,826 mio. kunder, viser regnskabet endvidere.

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli

Proteseselskabet Össur kom med regnskab efter børslukketid tirsdag. Det viste en organisk omsætningsvækst på 3 pct. og et nettooverskud på 11 mio. dollar - en nedgang fra 13 mio. dollar året før. Selskabet fastholder i regnskabet forventningerne til hele året. Aktien faldt tirsdag 0,5 pct. til 28,65 kr.

Genmab, der med et fald på 3,3 pct. til 1280 kr. var tirsdagens største taber i C20, har præciseret salgstal for Darzalex i tredje kvartal. Salget i »resten af verden« blev i kvartalet rapporteret til 87 mio. dollar, men havde uden påvirkning af periodisering været 20 mio. dollar større.

FILE SWEDEN ECONOMY TELENOR

Handelsbanken har analysenyt om GN Store Nord, som får løftet kursmålet til 235 kr. fra tidligere 210 kr. Anbefalingen er uændret »akkumuler«, mens det tirsdag kom frem, at bankens anbefaling af William Demant er blevet sænket til »reducer« fra »akkumuler«. GN Store Nord faldt 0,9 pct. til 202,40 kr., og William Demants aktie lukkede 1,4 pct. lavere i 176,10 kr.

Inden børsåbningen ventes regnskab fra Ringkjøbing Landbobank.

/ritzau/FINANS

Genmab logo PR-foto Genmab A/S

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen