Berlingske Business

Aktier: Jyske indhentede lidt efterslæb i eliteindeks

Amerikansk sympati for Jyske Bank bragte tidligt onsdag bankens aktie til tops i C20 Cap-indekset, og der blev banken, indtil TDC-aktien i dagens sidste handler sig helt til tops.

Det stabile eliteindeks lukke dagen med en stigning på 0,5 pct. til 1016,5. TDC toppede indekset med en stigning på lige over 2,9 pct. til 51,15 kr. uden selskabsspecifikke nyheder. Jyske Bank steg lige under 2,9 pct. til 337,10 kr.

Det var det amerikanske finanshus Citigroup, der indledte dækning af Jyske Bank-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 385. Det gav Jyske Bank mulighed for nogen revanche i et indeks, der i indeværende år er steget tre gange så meget som bankens aktiekurs.

Effekten overrasker ikke Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank.

- Vi så også forleden dag, da Citigroup gik ned på Vestas. Da satte de Vestas ned med næsten 5 pct., så de har altså lidt "power" i markedet, noterer han.

Derudover var der et fåtal af selskabsspecifikke nyheder at tage bestik af i onsdagens aktiehandel. I stedet tog spændingen om Grækenland, dagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske ADP-jobrapport fokus.

- ADP rapporten fra USA var stort set som ventet. Og så havde vi rentemødet i ECB, men det var der heller ikke det helt store overraskende i. Så det, man måske sætter sin lid til, og årsagen til, at markedet stiger lidt, er håb om, at den græske aftale falder på plads, siger Ole Kjær Jensen.

- Det gør, at Europa stiger og dermed også Danmark. Men vi kan jo bestemt ikke sige, at det ser rosenrødt ud lige nu. Og rent selskabsmæssigt er det yderst begrænset, hvad der er af nyheder lige for tiden, siger Ole Kjær Jensen.

Derimod er bevægelserne på valuta- og obligationsmarkedet voldsomme, mener han.

- Der er altså et eller andet usundt i det, vi ser på de markeder lige for tiden. Så store bevægelser for dollar og for den tyske rente, bunds, tyder på stor usikkerhed, og derfor tror jeg, at man skal være forsigtig, siger Ole Kjær Jensen.

- Jeg tror fortsat, at aktierne kommer højere op senere på året. Men der er udsving, der får det til at se lidt grumset ud nu, fortsætter han.

Citigroup har også indledt dækning af Sydbank-aktien, som ligger uden for C20-indekset. Det sker med anbefalingen "hold" og kursmålet 260 kr., men aktien steg onsdag 0,6 pct. til 263,40 kr.

Tæt på toppen af onsdagens C20-indeks steg Vestas-aktien 1,9 pct. til 336,20 kr. efter at have fået løftet kursmålet hos Nordea til 400 kr. fra 380 kr. Storbanken fastholder anbefalingen "køb".

A.P. Møller-Mærsk fortsatte tirsdagens stigning, der blandt andet var motiveret af Maersk Lines meddelelse om kontrahering af 11 nye faceliftede Triple E-containerskibe for 12,3 mia. kr. ved et koreansk værft.

Efter et løft på 1,0 pct. tirsdag steg Mærsk B-aktien onsdag 0,1 pct. til 13.400 kr.

Novo Nordisk sluttede tæt på bunden af C20 med et fald på 0,6 pct. til 382,50 kr. Medicinal-aktien blev tirsdag indlemmet i Stoxx Europe 50-indekset, og det burde ellers give mere positiv kursmæssig opmærksomhed, da investeringsfonde forsøger at fylde op i depoterne, så de matcher indekset. Stoxx Europe 50-indekset må ikke forveksles med det mere betydende Euro Stoxx 50-indekse, der kræver, at aktien er noteret i euro.

Fredag indledes den amerikansk diabeteskonference, ADA, og det kan bringe lidt ekstra fokus på industrien og på Novo, som holder investormøde søndag aften.

Tøjkoncernen Stylepit, der tirsdag faldt 2,3 pct. til 65 øre, forstærkede nedturen med et fald på 7,0 pct. til 45 øre onsdag.

Natten til onsdag oplyste selskabet, at det mister Niels Mikkelsen som bestyrelsesmedlem, da han ikke genopstiller til bestyrelsen på selskabets kommende ekstraordinære generalforsamling 23. juni. Beslutningen er truffet efter gensidig overenskomst med aktionærer, der sidder på flertallet af selskabets stemmer, oplyste Stylepit i en meddelelse.

Nettøjbutikken søger om en kapitalforhøjelse på op mod 50 mio. kr., men Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, er som storaktionær ikke blandt investorerne, skrev Børsen onsdag.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen