Berlingske Business

Aktier: Investorerne trak sig efter fredagens rekorder i USA

De amerikanske aktieinvestorer trak sig marginalt tilbage mandag efter fredagens rekorder i de store amerikanske aktieindeks S&P og Dow Jones.

En udpræget mangel på nye indikationer og med de kommende dages begivenheder i form af evalueringen af de græske tiltag om at leve op til trojkaens krav, udviklingen i Ukraine, olieprisernes svingninger og Opecs eventuelle beslutninger samt helt centralt, den amerikanske centralbankchef Janet Yellens tale til kongressens to kamre, giver en afventende holdning hos de fleste investorer.

- I det her marked, er det bare et spørgsmål om at vente og se, hvad der sker i Europa, Grækenland og Opec, samt vente på at høre, hvad Janet Yellen vil sige. Hvis man lægger det hele sammen, får man et marked, der ikke rigtig har noget at sætte retning efter. Det er et spørgsmål om at vente og se, hvad der tager overskrifterne, siger chefinvestor Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der skuffende data fra den amerikanske ejendomsmæglerforening. Salget af eksisterende boliger udviklede sig svagere end ventet i januar, hvor der blev solgt 4,82 mio. boliger ifølge de sæsonjusterede, annualiserede tal. Det svarede til et fald på 4,9 pct. i forhold til måneden før.

Ifølge Bloomberg var der ventet et salg på 4,95 mio. boliger.

Mandag sluttede med endog meget små udsving. S&P 500-indekset faldt knap 1 point til 2109,66 efter fredagens rekord på 2110,30. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et fald på 0,1 pct. i 18.116,84 efter fredagens "all time high", mens Nasdaq-aktierne lukkede med en stigning på 0,1 pct. i 4960,97 - det højeste niveau i 15 år.

Omsætningen var yderst beskeden med 600 mio. aktier på New York Stock Exchange og 1,7 mia. aktier på Nasdaq-børsen.

Blandt selskaberne var Apple igen på rekordkurs efter at have tiltrukket sig dansk opmærksomhed, hvor selskabets planlagte kæmpeinvestering på 6,3 mia. kr. i et nyt datacenter i Foulum lidt uden for Viborg blev kendt. Apple investerer et tilsvarende beløb i Irland. Aktien steg 2,7 pct.

I medicinalsektoren var opmærksomheden rettet mod Novo Nordisks store konkurrent på insulinmarkedet, Eli Lilly. Selskabet oplyste om en forsinkelse med koncernens nye langtidsvirkende insulin, basal insulin Peglispro, BIL. En registreringsansøgning kommer formentlig først på tale efter 2016, oplyser Eli Lilly, der dermed er sat flere år tilbage på markedet for langtidsvirkende insuliner. Aktien faldt 1,1 pct.

Den canadiske specialist-lægemiddelkoncern Valeant fremlagde et stærkt kvartalsregnskab og en aftale om køb af Salix Pharmaceuticals for 10,1 mia. dollar. Salix-aktien faldt 1,3 pct., mens Valeant steg 14,7 pct.

Bristol-Myers Squibb var også opkøbsaktiv med erhvervelsen af den privatejet bioteknologivirksomhed Flexus Biosciences for 1,25 mia. dollar. Bristol-Myers Squibbs aktier steg 1,3 pct.

Også konglomeratet 3M var på indkøb med overtagelsen af Polypore Internationals for 1,0 mia. dollar. Polypore International løftedes 12,7 pct., og aktierne i 3M steg 0,4 pct.

Tirsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med små udsving omkring nul i Asien.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen