Berlingske Business

Aktier: Høj jobskabelse gav lettelse hos investorerne

590201171.jpg
Foto: Iris.

De amerikanske aktieinvestorer drog et lettelsens suk fredag, da den vigtige arbejdsmarkedsrapport viste en markant højere jobskabelse end ventet i juni. Dermed blev skuffelsen i maj skyllet væk, selv om arbejdsløsheden steg lidt, og lønningerne voksede mindre end estimeret.

S&P 500-indekset sluttede med en gevinst på 0,6 pct. til 2425,18, det tunge Dow Jones-indeks steg samtidig 0,4 pct. til 21.414,34, mens Nasdaq-indekset sluttede dagen med en stigning på 1,0 pct. til indeksværdien 6153,08.

Jobrapporten for juni viste en stigning i jobskabelsen uden for landbruget på 222.000 personer, hvor økonomerne havde estimeret en jobskabelse på 178.000.

Med en tilbagevenden til den positive ende af de økonomiske udsigter er frygten for, at renteforhøjelser fra Federal Reserve vil vise sig utidige, fejet af bordet.

»Frygten for, at renterne stiger for hurtigt, er forsvundet, og markedsdeltagerne søger efter gode tilbud på aktier, som de har solgt ud af for nylig,« siger chefstrateg Andrew Frankel fra Stuart Frankel & Co. i New York til Reuters.

Rapporten viste dog også en mere bleg side af arbejdsmarkedet. Arbejdsløsheden steg til 4,4 pct. fra 4,3 pct., som også var økonomernes bud, og stigningstakten i lønningerne er stadig langt fra imponerende med en uændret stigningstakt 2,5 pct. på årsbasis, hvor analytikerne havde ventet en forøgelse til 2,6 pct.

»Man kan diskutere detaljerne, der ikke var helt så gode som de overordnede data, men det ændrer ikke ved, at arbejdsgiverne klager, og at firmaer ansætter,« siger økonom Joel Naroff fra Econsult Solutions i New York til AP.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på godt 0,2 pct. i S&P 500, mens Nasdaq lægger fra med godt 0,4 pct.

IT RACEDE FRA RESTEN

It-sektoren tog revanche for de mange dage med nedture. Undergruppen havde klart det bedste afkast fredag med stigninger til Apple på 1 pct., til Microsoft på 1,3 pct., mens Googles Alphabet og Facebook øgede henholdsvis 1,4 pct. og 1,8 pct.

Hele sektoren blev trukket 1,3 pct. op

I den modsatte ende lå telesektoren, der for anden dag i træk var markedets prygelknabe. Fredag droppede sektoren 0,4 pct. oven på torsdagens dyk på 2,3 pct.

Det er især de stigende renter, der har fået de højt udbyttebetalende papirer til at blegne i kapløbet om investorernes gunst, når det gælder afkast.

Til gengæld gav udsigterne til fortsat stigende renter et rygstød til finanssektoren, der lukkede med en stigning på 0,6 pct. JPMorgan øgede 0,5 pct., og Citigroup lukkede med en gevinst på 0,4 pct.

Blandt enkeltaktierne fik Tesla lidt af torsdagens tab på 5,6 pct. tilbage efter en opdatering af koncernens kvartalsrapport. Heri fremgik det, at elbilsproducenten manglede at bogføre salget af 3500 biler, som var under levering til kunderne i slutningen af andet kvartal. Disse kommer med som leverance i tredje kvartal, hvilket sendte Tesla-aktien op med 1,4 pct.

Det verdenskendte Campbell Soup Company købte Pacific Foods of Oregon for 700 mio. dollar. Beløbet vurderes at være i overkanten af værdien, og Campbell lukkede med et fald på 0,2 pct. i det ellers positive marked.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen