Berlingske Business

Aktier: DSV trækker C20-vending efter fem dages fald

Billede
Blandt elitepapirerne er transport- og logistikselskabet DSV bedst kørende med en stigning på 3,6 pct. til 295,70 kr. uden større selskabsspecifikke nyheder bag. Foto:

I lyset af lidt mere ro om de tunge papirer er de danske aktier i overvejende god form tirsdag formiddag, hvor langt størstedelen af eliteaktierne i C20 Cap-indekset er i fremgang.

Dermed ser der ud til at komme en pause efter fem handelsdage i streg med tilbagegang efter sidste uges amerikanske præsidentvalg og flere regnskaber herhjemme.

Det hører dog med til historien, at de danske aktier viste en tilsvarende tendens i mandagens handel, inden de dykkede ud på dagen og endte med et lille fald på 0,1 pct. for C20 Cap-indekset. Tirsdag middag stiger eliteindekset 0,7 pct. til 946,63.

I denne uge er regnskabssæsonen så småt ved at gå på hæld, men der er dog stadig adskillige rapporteringer fra nogle af de lidt mindre selskaber.

Det gælder blandt andet tøjselskabet IC Group, der oplevede en rigtig sløj september, hvor det varme vejr betød mindre lyst til tøjkøb hos forbrugerne, hvilket gav et betragteligt fald i det sammenlignelige salg i selskabets første kvartal.

Billede

For hele 2016/17 sænkes forventningerne til indtjeningsmarginen (EBIT) desuden, så der nu ventes 8-9 pct. på den post mod den tidligere forventning om en EBIT-margin på cirka 9 pct. Forventningerne om en salgsvækst på mindst 6 pct. fastholdes.

IC Group-aktien falder med 3,9 pct. til 150 kr.

REDERIER I MODVIND

Også rederiet DFDS har afleveret regnskab - her for tredje kvartal. Og også her blev der fundet anledning til at justere forventningerne - i begge retninger faktisk.

Således venter DFDS nu at sejle et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2525-2625 mio. kr. hjem mod den tidligere forventning om 2450-2600 mio. kr., men samtidig nedjusteres forventningerne til omsætningsvæksten til 4 pct. fra tidligere ventet 6 pct.

Billede

DFDS-aktien sætter sig 3 pct. til 298,40 kr.

Også kollegaen Torm, der dog opererer i et noget andet segment end DFDS, er havnet i børsmæssigt uvejr efter sit regnskab for tredje kvartal, der indeholdt en nedjustering af forventningerne.

Torm venter ikke længere at kunne præstere et driftsresultat (EBITDA) på 210-250 mio. kr. samt et overskud før skat på 50-90 mio. kr. i indeværende år. I stedet ventes der nu henholdsvis 185-205 mio. kr. og 30-50 mio. kr. på de to poster.

Det er særligt begrænset efterspørgsel på fragt af olie, der har givet modvind. Torm-aktien falder med 1,8 pct. til 54 kr.

MÆRSK STIGER TRODS KREDITVURDERINGSHUG

Blandt elitepapirerne er transport- og logistikselskabet DSV bedst kørende med en stigning på 3,6 pct. til 295,70 kr. uden større selskabsspecifikke nyheder bag.

FREIGHT-DSV/

Aktien er dog faldet væsentligt de seneste fem dage i lyset af særligt valget af Donald Trump som USA's kommende præsident.

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har ligeledes været udsat for voldsomme udsving i kølvandet på valget. Særligt Donald Trumps syn på handelspolitikken ses nemlig som negativt for blandt andet containerrederiet Maersk Line.

Tirsdag kan konglomeratet konstatere, at kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's (S&P) har sænket sin kreditvurdering til "BBB" fra tidligere "BBB+".

Mærsks B-aktie stiger dog alligevel med 0,6 pct. til 9025 kr.

Omvendt sløjt ser det ud for William Demant Holding, der er tirsdagens bundprop i C20 Cap med sit fald på 1,2 pct. til 116 kr.

Aktien er faldet ubrudt, siden William Demant afleverede sin periodemeddelelse torsdag i sidste uge, hvor der blandt andet blev meldt om pres på den amerikanske detailforretning, mens selskabet også pointerede, at driftsresultatet (EBIT) for hele 2016 formentlig vil lande i bunden af det udmeldte interval på 2,0-2,3 mia. kr.

DSV melder om stor succes med opkøb af konkurrent

SENT REGNSKAB FRA TOPDANMARK

Tilbage blandt sidepapirerne har også Prime Office og Nordjyske Bank desuden leveret regnskaber for tredje kvartal, men det uden at det har skabt store udsving i aktierne.

Endnu venter investorerne også på regnskaber fra Gabriel Holding og ikke mindst forsikringsselskabet Topdanmark, der - noget uvant - først rapporterer sine tal omkring klokken markedets lukketid.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates venter analytikerne en pænt voksende bundlinje på baggrund af ellers let faldende præmieindtægter.

Inden regnskabet falder Topdanmark-aktien med 0,2 pct. til 178,30 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen