Berlingske Business

Aktier: Detailaktier i fokus efter Target nedjustering

TARGET-RESULTS/
ARKIVFOTO Foto:

Der er udsigt til stigninger for de amerikanske aktier onsdag, og detailssektoren ventes i fokus efter en markant nedjustering fra detailkæden Target.

Det amerikanske aktiemarked lukkede med kursfald tirsdag oven på den lange weekend. Markedet blev nok engang ramt af kommentarer fra den kommende præsident, Donald Trump, der tirsdag vurderer, at den amerikanske dollar er "for stærk".

Markedet lukkede med fald på 0,3 pct. i såvel det brede S&P 500-indeks som det industritunge Dow Jones-indeks, der sluttede i respektive indeksværdier på 2267,89 og 19.826,77. Nasdaq-papirerne blev dagens største taber med et drop på 0,6 pct. til 5538,73 oven på fredagens indeksrekord.

a

TARGET NÅEDE IKKE I MÅL

Onsdag ser det ud til, at aktierne skal revanchere noget af tirsdagens fald, da futures ligger med stigninger på lige 0,2 pct. en times tid før åbningen.

Den amerikanske detailkæde Target, der sælger alt fra fødevarer til møbler, nedjusterer forventningerne til fjerde kvartal - en melding, der har udløst fald i flere amerikanske detailaktier.

Selv dykker Target med 3,5 pct. på formarkedet. Detailgiganten Wal-Mart ligger 1,3 pct. lavere, og stormagasinkæden Macy´s ligger uændret.

tranekjær

Targets julesalg faldt på sammenlignelig basis med 1,3 pct. sidste år. Målt på indtjeningen venter selskabet nu et overskud per aktie på 1,45-1,55 dollar i fjerde kvartal mod tidligere 1,55-1,75 dollar. Analytikere estimerede inden nedjusteringen et overskud på 1,66 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

LILLY PÅ OPKØB

Den amerikanske medicinalkoncern Eli Lilly , der er blandt Novo Nordisks store konkurrenter på markedet for diabetesmidler, har haft den store tegnebog fremme og indgået aftale om køb af biotekselskabet Colucid Pharmaceuticals for 960 mio. dollar - svarende til 6,7 mia. kr.

FRANCE-ECONOMY-PHARMACEUTICAL-INDUSTRY

Købsprisen svarer til 46,50 dollar per aktie i Colucid og svarer til en præmie på 33 pct. sammenlignet med den seneste slutkurs på Colucid-aktien på 34,90 dollar.

Colucid er langt fremme i udviklingen af et lægemiddel til behandling af migræne. Der er allerede gennemført et af to fase 3 studier, og data fra det andet studie ventes i løbet af andet halvår af 2017, oplyser Eli Lilly i en meddelelse. Falder studiet positivt ud, vil der kunne indsendes ansøgning om markedsføringstilladelse i USA i løbet af 2018.

FRANCE-ECONOMY-PHARMACEUTICAL-INDUSTRY

FLOT FINANS

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har haft massiv fremgang på bundlinjen i de sidste tre måneder af 2016, hvor indtjeningen er blevet næsten firedoblet.

På bundlinjen kan aktionærerne glæde sig over et plus på 2153 mio. dollar mod et overskud på 574 mio. dollar i samme periode året før.

Baggrunden for den massive fremgang er dog, at Goldman Sachs i samme periode af 2015 skulle betale en bøde på 1,5 mia. i et forlig med det amerikanske justitsministerium i en sag med rødder tilbage til finanskrisen.

GOLDMANSACHS-RESULTS/

Hvis man ser på indtjeningen per aktie og renser resultatet for forliget, lød overskuddet på 5,48 dollar i fjerde kvartal, hvilket var en positiv overraskelse for aktieanalytikerne, der ifølge Bloomberg havde ventet et overskud på 4,84 dollar per aktie.

Goldman-aktien falder 0,2 pct. i formarkedet.

Lavere nedskrivninger og en bedre styring af omkostningerne har løftet bundlinjen med 25 pct. hos den amerikanske storbank Citigroup.

Citigroup kommer ud af perioden oktober, november og december med et overskud på 3,6 mia. dollar, hvilket er en fremgang på 300 mio. dollar i forhold til den tilsvarende periode af 2015.

LIBYA-SECURITY/GOLDMAN

Målt på indtjeningen per aktie lød overskuddet på 1,14 dollar, og det var en anelse bedre end forventet, da aktieanalytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med et plus på 1,12 dollar per aktie.

Citigroup falder 0,9 pct. i formarkedet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen