Berlingske Business

Aktier: De store bevægelser er ovre for denne gang

US-DONALD-TRUMP-SPEAKS-TO-CONSERVATIVE-PARTY-OF-NEW-YORK-STATE-R
Bankaktierne lukrerer dog fortsat på udsigterne til rentestigninger på Trumps sejr, mens aktier som Vestas og A.P. Møller-Mærsk er negativt påvirket af valgresultatet. Foto:

En uge med amerikansk valg på dagsordenen op til og efter den overraskende afgørelse onsdag morgen ser ud til at slutte med et aktiemarked i rødt.

Bankaktierne lukrerer dog fortsat på udsigterne til rentestigninger på Trumps sejr, mens aktier som Vestas og A.P. Møller-Mærsk er negativt påvirket af valgresultatet.

Fredag middag ligger de danske aktier generelt lavere, og den samme tendens ses ude i Europa - dog med enkelte mindre undtagelser som det tyske DAX-indeks, der stiger beskedne 0,2 pct. C20 Cap-indekset sætter sig 0,9 pct. til 935,75 fredag middag.

»Overordnet set fortsætter en mindre interesse for og lyst til danske aktier«, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

billede

Det danske C20 indeks er faldet den sidste uge, men det modsatte er tilfældet for Euro Stoxx 50-indekset.

»Faldet i Danmark skyldes en negativ udvikling i de store indekstunge aktier som for eksempel Vestas, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk.«

Vestas falder 0,4 pct. til 424,50 kr. trods et godt regnskab i ugens løb.

Frygt for at Donald Trump vil ødelægge det attraktive amerikanske vindmarked er baggrunden. Vestas kostede sidste fredag 497,80 kr. og er således faldet mere 60 kr. siden da.

Mærsk-aktierne er også ramt af Trump-effekten.

»Får han held til at gennemføre sine protektionistiske tiltag, vil det ramme verdenshandelen, og dermed vil der blive mindre at sejle med for containerrederierne,« forklarer afdelingsdirektøren i Sydbank.

10BUSBo-Nilsson-142850.jpg

Mærsk B falder fredag 2,1 pct. til godt 9000 kr. og er faldet 500 kr. - omkring 5 pct. - siden sidste fredag.

Novo, der fredag koster 228,50 kr. efter et fald siden torsdag på 1 pct. ligger stort set uændret set over ugen.

»Trump-effekten burde have givet plus til medicinalaktierne, som det er tilfældet på flere andre markeder, men det er ikke tilfældet, forklarer Ole Kjær Jensen. Trumps modkandidat var frygtet for at ville gribe ind mod medicinalpriserne i USA, hvilket ville presse ikke mindst Novo på det store og lukrative marked.«

RENTEFORVENTNINGER HJÆLPER BANKERNE

Bankerne har fået en genrejsning i takt med at renterne er begyndt at stige på udsigterne til hurtigere rentestigninger end hidtil ventet.

Nordea stiger mest i C20 og handles til 72,75 kr. efter en stigning på 0,8 pct. Danske Bank stiger 0,5 pct. til 205,10 kr.

billede

Nordea har af schweiziske UBS fået opjusteret kursmålet til 75,43 kr. fra 68,72 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Danske og Nordea udgør toppen af C20 fredag middag og tæt på toppen ligger den tredje C20-bank - Jyske Bank, der stiger 0,1 pct. til 306,30 kr.

NKT REGNSKAB

NKT Holding har leveret regnskab og stiger 1,8 pct. til 446,80 kr. I forbindelse med regnskabet justerer selskabet sine forventninger til 2016, hvor det nu ses en negativ organisk vækst på 2-3 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9,6 pct. Tidligere ventede selskabet en flad organisk vækst og en EBITDA-margin på niveau med de 9,4 pct., det realiserede i 2015.

billede

WDH STRAFFES YDERLIGERE FOR REGNSKAB

William Demant Holding, der regnskabsrapporterede torsdag, falder 1 pct. til 117,70 kr. efter at have fået nedgraderet anbefalingen til "sælg" fra "hold" hos ABG Sundal Collier. Kursmålet er sænket til 105 kr. fra 130 kr.

Torsdag oplyste høreapparatselskabet, at det er mest sandsynligt, at årets driftsresultat vil ramme den nedre del af forventningsintervallet på 2,0-2,3 mia. kr.

FLSmidth falder 0,7 pct. til 276,60 kr. efter at have fået hævet kursmålet hos svenske SEB til 250 kr. fra 225 kr. Anbefalingen er stadig "sælg".

INTET MARKANT NYT FRA CMD I GENMAB

Genmab falder 2 pct. til 1187 kr. efter at have holdt kapitalmarkedsdag torsdag med opløftende indlæg efter dansk børslukketid fra blandt andre finansdirektør David Eatwell om markante potentielle indtægtsstrømme de kommende år.

»Det kan måske undre umiddelbart, men der var ikke meget nyt i udtalelserne fra kapitalmarkedsdagen,« understreger Ole Kjær Jensen, der påpeger at der nu ventes på nyt fra en stor kræftkonference i december i USA.

Genmabs topchef Jan van de Winkel.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen