Berlingske Business

Aktier: Danske Bank tager teten efter regnskabstriumf

Danske banker brugt til hvidvaskning. Danske Bank tjente 19, 9 m
Danske Bank. Foto:

Danske Banks pæne kvartalsregnskab løber med de største overskrifter på det danske aktiemarked fredag. Bankens aktie topper C20-indekset i den tidlige handel, efter at indtjeningen var langt stærkere end ventet i landets største bank.

Samlet set holder C20 Cap sig dog kun en anelse over nulpunktet og spejler dermed den ligeledes relativt afdæmpede stemning, der præger de europæiske børser fra morgenstunden.

Efter 15 minutters handel ligger det toneangivende danske indeks 0,1 pct. højere i 1125,59.

SOLIDE TAL FRA DANSKE BANK

Danske Bank kom markant bedre ud af første kvartal end ventet, da der var uventet medvind på flere poster.

Både gebyr- og handelsindtægterne var et stykke over det ventede, mens nedskrivningerne overraskede ved at være en nettoindtægt for banken.

Det gav et samlet overskud på 5,5 mia. kr. efter skat, eller 711 kr. i sekundet, hvor analytikerne ellers kun havde spået et plus på 4,6 mia. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates. Sidste år noterede banken et nettoresultat på 4,9 mia. kr. i det tilsvarende kvartal.

Danske Bank-topchef Thomas Borgen erkender, at banken har fået en god start på året, og forklarer fremgangen med en forbedret makroøkonomisk udvikling i Norden og en høj kundeaktivitet på tværs af bankens forskellige forretninger.

Peter Lybecker

Aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen roser også regnskabet, som kun på omkostningssiden var dårligere end ventet. Ellers så det godt ud på flere punkter, ikke mindst handelsindtægterne.

Aktiemarkedet kvitterer med en stigning på 1,5 pct. til Danske Bank-aktien, der nu koster 245,50.

A.P. Møller-Mærsk-investorerne har fået nyt om overtagelsessummen for nytilkøbte Hamburg Süd. Prisen er 4 mia. dollar på gældfri basis, hvilket er i den høje ende af det forventede, siger analytiker Frans Høyer fra Jyske Bank, som dog savner flere detaljer om købet.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie reagerer positivt med en stigning på 0,6 pct. til 11.710 kr.

NOVO KAN SKÆVE TIL FRANSK KOLLEGA

Novo Nordisk har fået regnskabsnyt fra den franske medicinalvirksomhed Sanofi, der står bag verdens bedstsælgende insulin, Lantus. Kvartalssalget af Lantus endte stort set på linje med forventningerne, mens afløseren, Toujeo, skuffede.

Også salget af Lyxumia, som Sanofi har indlicenseret fra det danske biotekselskab Zealand Pharma, endte skuffende.

Novo Nordisk starter fredagen med et fald på 0,5 pct. til 264,50 kr.

Medier: Nordea-chefer i Rusland benytter skattely-selskab NORDEA

Sent torsdag var der regnskab fra den islandske protesevirksomhed Össur. Koncernen leverede i første kvartal en omsætning på 131 mio. dollar mod 114 mio. dollar året før. Væksten opgøres til 17 pct., mens den organiske vækst blev på 7 pct.

Driftsoverskuddet (EBITDA) steg 26 pct. til 20 mio. dollar, mens nettooverskuddet blev 10 mio. dollar efter en vækst på 13 pct.

Össur fastholdt forventningerne til 2017. Aktien starter fredag med at falde 1 pct. til 28,69 kr.

Den norske investeringsbank ABG Sundal Collier har løftet kursmålet for GN Store Nord til 190 kr. fra 175 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb". Høreapparataktien er med i toppen af C20 med et løft på 0,5 pct. til 177,40 kr.

I bunden af C20 har Novozymes en ny dårlig dag. Aktien bankede op med næsten 5 pct. onsdag oven på et flot regnskab, og mange analytikere har siden hævet deres kursmål, men både torsdag og fredag byder på mere forsigtige investorer. Novozymes-aktien falder 0,8 pct. til 295,40 kr.

Uden for C20 fortsætter Nordfyns Bank desuden sin regnskabsfest. Banken opjusterede torsdag sine forventninger og steg 7 pct., og fredag lægger den yderligere 4 pct. til kursen, der nu er oppe i 989 kr.

NORDEA-RESULTS/

Omvendt dykker Zealand Pharma efter de skuffende tal fra Sanofi. Aktien er faldet 5,1 pct. til 122 kr.

REGNSKAB OG NØGLETAL

Regnskaber og mange økonomiske nøgletal kan resten af dagen få betydning for aktiemarkedet.

»Dagen i dag står i USA's tegn. Nøgletal for BNP-vækst, tonsvis af regnskaber og politik så det batter,« noterer seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea i en kommentar fredag morgen.

Han peger blandt andet på, at hvis ikke de amerikanske politikere når til enighed i løbet af weekenden, træder landets gældsloft i kraft mandag morgen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen