Berlingske Business

Aktier: Danske Bank ned på regnskab - FLS smukt i grønt

Billede
Torsdag middag falder det danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,6 pct. til 1020,11. Foto:

Danske Banks regnskab for andet kvartal får en kølig modtagelse på aktiemarkedet, mens FLSmidth-aktien omvendt ligger positivt til.

Glansen gik lidt af de europæiske og også de danske aktier, da centralbankchefen i Japan, Haruhiko Kuroda, var ude og skabe tvivl om stimuli i Japan. Han afskrev i hvert fald de såkaldte helikopterpenge som en stimulans.

Torsdag middag falder det danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,6 pct. til 1020,11.

»Vi fik sådan set en OK positiv åbning, men da Kuroda var ude og skabe lidt tvivl om stimulanser i Japan, gik glansen noget af markedet,« vurderer aktiehandler Martin Munk i Jyske Bank over for Ritzau Finans.

Danske Bank i rødt

Danske Bank kom ud af andet kvartal med et overskud på 4418 mio. kr., hvilket var et fald på omkring 50 mio. kr. fra året før og lidt dårligere end ventet. Toplinjen var på 11,5 mia. kr., og det var knap 300 mio. kr. højere end forventet. Indtægter fra gebyrerne faldt mere end forventet, nettorenteindtægterne var til gengæld højere end ventet, hvilket også var tilfældet for de volatile handelsindtægter.

Hos Jyske Bank kalder Martin Munk regnskabet godt og godkendt.

»Det er absolut et godkendt regnskab. Ikke mindst hæfter vi os ved, at toplinjen og nettorenteposten er bedre end ventet. Dermed er der tegn på, at presset på renterne er aftaget eller i hvert fald mindsket, hvilket vi også har set hos en række andre skandinaviske banker,« siger han.

Danske Bank-aktien falder 1,3 pct. til 178,40 kr.

»Faldet skyldes nok, at aktien har haft en relativt god periode kursmæssigt op til regnskabet,« skønner aktiehandleren.

Aktien er steget syv af de seneste ti handelsdage.

Kollegaen Nordea, der leverede andet kvartals tal onsdag og steg på det, falder også torsdag - dog kun med 0,3 pct. til 59,35 kr.

Flere nyheder løfter FLS

FLSmidth er sammen med Pandora og Carlsberg de tre C20-aktier, der er plus torsdag middag. FLSmidth stiger 1 pct. til 267,90 kr.

Det sker, efter at ingeniørkoncernens finske konkurrent Metso har gjort status for andet kvartal. Hos Nykredit hæfter aktieanalytiker Klaus Kehl sig ved, at Metso melder om en stabilisering i markedet, hvilket dog ikke er slået igennem i tallene endnu. Samtidig kan FLSmidth konstatere, at markedet bliver en aktør mindre, da japanske Komatsu har købt amerikanske Joy Global i en handel til knap 20 mia. kr.

»Endelig stiger råvareaktier ude i Europa. Råvareselskaber er den mest stigende gruppe i det brede europæiske indeks Stoxx 600,« påpeger Martin Munk

De to selskaber er dog ikke direkte konkurrenter til FLSmidth, da de leverer udstyr til andre faser af minedrift, men en konsolidering i industrien kan alligevel være positivt, vurderer Klaus Kehl.

Carnegie trækker DONG ned

Dong-aktien falder 1,2 pct. til 262,10. Torsdag har finanshuset Carnegie startet dækning af selskabet med en salgsanbefaling og et kursmål på 220 kr. Onsdag steg aktien 4,5 pct., da en række storbanker omvendt indledte dækning af aktien med positive anbefalinger.

Uden for C20 falder SAS-aktien. Aktien sætter sig 0,8 pct. til 13 kr.

Lufthansa har nedjusteret forventningerne til årets resultat blandt andet med baggrund i de seneste terrorangreb i Europa og generel økonomisk usikkerhed. Det har påvirket antallet af bestillinger på de lange ruter.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, at meldingen er skidt for hele industrien, men at det vil næppe ramme SAS lige så hårdt.

Efter børslukketid leverer den islandske og dansknoterede protesevirksomhed Össur regnskab. Aktien stiger 1,7 pct. til 26,44 kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen