Berlingske Business

Aktier: Chr. Hansen skuffede og trak C20 med ned

Stock market

Det var ingredienskoncernen Chr. Hansen, der trak de store overskrifter i et rødt eliteindeks tirsdag, hvor aktien tog et dyk efter offentliggørelsen af et skuffende regnskab fra morgenstunden.

De danske aktier forsatte dermed mandagens negative udvikling, og det samlede C20 Cap-indeks lukkede tirsdag med et fald på 1,9 pct. til 994,69. Dermed fulgte de danske værdipapirer udviklingen i det meste af Europa, der gik tilbage efter sidste uges overraskende rebound i kølvandet af den britiske afstemning, der viste, at et flertal af briterne vil forlade Den Europæiske Union.

- Det har været overraskende, hvor godt markedet har været op til i dag, og hvor hurtigt markedet kom sig oven på brexit. Markedet var måske præget af, at mange store investorer holdt sig på sidelinjen op til afstemningen, og derfor kom der nok mange nye penge ind, da svaret på afstemningen kom. Derfor kan markedet have været lidt for positivt, og nu normaliseres det igen. Der er stadig mange usikkerheder af brexit, som vi ikke kender svaret på, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Blandt de danske selskaber præsenterede ingredienskoncernen Chr. Hansen sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. I perioden leverede virksomheden lidt under det forventede på samtlige nøgleposter, og selskabets aktie faldt 6,5 pct. til 416,90 kr.

Koncernen leverede blandt andet en svag vækst i Health & Nutrition, som er en af selskabets tre divisioner. Her lød væksten på 3 pct. mod 6 pct. i den samme periode året før.

I forbindelse med regnskabet fastholdt Chr. Hansen sine forventninger til regnskabsåret 2015/16. Dermed venter selskabet fortsat en driftsmargin, EBIT-margin, før særlige poster på over 27,1 pct. og en organisk salgsvækst på 10-12 pct., og det har skuffet flere investorer, vurderer chefhandleren.

- Jeg tror specielt, at nogle er skuffede over de fastholdte forventninger til den organiske vækst på 10-12 pct. for helåret, når de har leveret 13 pct. i årets første 9 måneder. Det tyder på en lavere aktivitet i fjerde kvartal, siger Mads Zink, der mener, at kursfaldet er berettiget.

- Det er en af de dyre aktier på børsen, og så skal man levere varen på alle parametre, siger han.

DANSKE BANK UNDER PRES

Fra finanssektoren var Danske Bank, der faldt 2,9 pct. til 167,10 kr., under luppen hos Credit Suisse. Den schweiziske storbank sænkede ifølge data fra Bloomberg kursmålet med 6 kr. til 203 kr., men beholdt den positive anbefaling "outperform".

Smykkeselskabet Pandora havde en hård mandag og faldt 4 pct., efter at stigende sølvpriser ifølge iagttagere i markedet var med til at presse aktien. Tirsdag nedjusterede Jyske Bank smykkeaktiens kursmål til 1050 kr. fra 1125 kr., men fastholdt anbefalingen "køb". Pandora-aktien tog et dyk på 2 pct. til 849,50 kr.

Det olieeksponerede konglomerat A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie faldt 4,3 pct. til 8510 kr., så ud til at blive påvirket af, at olieprisen tirsdag dykkede med omkring 3,5 pct. i forhold til mandagens niveau.

COLOPLAST I PLUS

Coloplast kunne som den eneste aktie i eliteindekset glæde sig over en stigning på 0,9 pct. til 509,50 kr. Der var umiddelbart ingen selskabsspecifikke nyheder til at forklare stigningen.

Uden for eliteindekset stormede biotekselskabet Onxeo frem med en stigning på 14,6 pct. til 28,20 kr. Selskabet har fået en såkaldt "Notice of Allowance" fra de amerikanske patentmyndigheder for det primære AsiDNA-patent, hvilket forlænger beskyttelsen indtil 2031.

Topsil havde også en god dag på børsen, hvor aktien steg 2,5 pct. til 0,29 kr. Selskabet indgik aftale med direktionen om at fratræde, efter at selskabet i sidste uge gennemførte et salg af selskabets siliciumforretning til Globalwafers fra Taiwan og fremover blot vil være et mindre ejendomsselskab.

Forsikringsselskabet Tryg, der faldt 1,8 pct. til 120 kr., fik sænket kursmålet hos svenske Handelsbanken til 155 kr. fra 162 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb", fremgår det af data fra Bloomberg.

Derudover oplyste Mols-Linien, der steg 1,3 pct. til 80 kr., at en afgørelse om selskabets afnotering fra fondsbørsen, som en række aktionærer har sendt en klage over til Erhvervsankenævnet, vil komme omkring 15. august.

Den sag er dog, siden klagen blev indsendt, blevet ekstra speget af, at rederiets af to største aktionærer, Polaris og Lind Invest, i mellemtiden overvejer et samarbejde, hvor man vil nå over 90 pct. af stemmerne og dermed kan tvangsindløse de resterende aktionærer.

Land & Leisure kunne desuden meddele, at de østrigske myndigheder har nikket ja til købstilbuddet fra @Leisure Holding, og nu er der således kun et udestående tilbage med de tyske konkurrencemyndigheder. Købstilbuddet udløber den 19 juli kl. 16.00. Aktien dykkede 1,6 pct. til 6 kr.

Exiqon offentliggjorde hen på eftermiddagen, at selskabet har fået en ny administrerende direktør i form af Brad Crutchfield, der kommer fra en ledende stilling hos hollandske Qiagen, der er ved at købe det danske selskab. Aktien endte uændret i 17,80 kr.

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen