Berlingske Business

Aktier: Carlsberg og Pandora går til bunds

Carlsberg og Pandora får de største klø på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor stemningen er sløj og samtlige eliteaktier taber terræn.

 

C20 Cap-indekset falder 0,8 pct. til 999,49. Udviklingen afspejler udtalte fald på de øvrige europæiske børser, hvor investorerne må erkende, at renten fortsætter op til ugunst for værdiansættelsen af aktier.

Carlsberg-aktien spilder 2,7 pct. til 616 kr. i det første kvarters handel, selv om bryggeriet sådan set kom fint ud af første kvartal.

Carlsberg havde en fremgang i omsætningen til knap 13,5 mia. kr. fra 12,9 mia. kr. i første kvartal året før. Det var omkring 350 mio. kr. bedre ventet ifølge analytikere adspurgt af Ritzau Estimates. Driftsresultatet før særlige poster steg til 661 mio. kr. fra 453 mio. kr. mod en forventning om en fremgang til 562 mio. kr.

- Det er nogenlunde som ventet med en lidt bedre end vente omsætning trukket op af Vesteuropa. Jeg tror dog, at en del af det skyldes påske, som analytikerne måske har undervurderet effekten af, og at Carlsberg har lageropbygget grundet deres omkostningsprogram, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Også Pandora får klø og falder med 2,6 pct. til 686,50 kr. trods en opjustering af forventningerne, der næsten er af den karat, som analytikerne havde sat næsen op efter. Smykkekoncernen venter nu en omsætning på over 15 mia. kr. mod tidligere over 14 mia. kr., mens forventningerne til EBITDA-marginen er uændret ca. 37 pct.

Analytikerne havde til sammenligning sat næsen op efter en omsætning på 15,4 mia. kr. samt en EBITDA-margin på 37,3 pct. inden regnskabet.

De første tre måneder i Pandora viste en omsætning på 3547 mio. kr. i januar, februar og marts, hvor der blandt analytikere var ventet 3377,2 mio. kr. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, var på 1305 mio. kr., svarende til en EBITDA-margin på 36,8 pct. Her var der ventet 1265,5 mio. kr. og 37,7 pct. ifølge Ritzau Estimates.

For Norden bød første kvartal på resultater, der lå lidt højere end analytikerforventninger, men uændrede forventninger til 2015. Rederiets nettoomsætning blev 455,9 mio. dollar, hvilket gav et driftsresultat før af- og nedskrivninger på 47,3 mio. dollar. Analytikere havde til sammenligning ventet en omsætning på 435,5 mio. dollar og et driftsresultat på 10 mio. dollar. Norden-aktien stiger med 6,4 pct. til 141,50 kr.

Alm. Brand opjusterer i sit kvartalsregnskab forventningerne med 50 mio. kr. til 350-450 mio. kr. Forsikringskoncernens aktie stiger med 2 pct. til 47 kr. i det første kvarters handel.

NNIT's regnskabsdebut som børsnoteret selskab viste uændrede forventninger til 2015. It-selskabet fra Novo-koncernen forventer stadig en 2015-vækst på 5-8 pct. i faste valutakurser. Isoleret i første kvartal steg bundlinjen til 58,1 mio. kr. fra 44,3 mio. kr. Aktien følger det underliggende marked og falder 1 pct. til 156 kr.

Øverst i C20 Cap-indekset ligger A.P. Møller-Mærsk tirsdag morgen, men også her er det blevet til et fald på 0,7 pct. til 13.650 kr. målt på B-aktien. Mærsk kommer med kvartalsregnskab i morgen onsdag og derfor er tirsdag sidste mulighed for aktionærer, der vil positionere sig forud for tallene fra den store olie- og shippingkoncernen.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen