Berlingske Business

Aktier: Carlsberg med i bunden i faldende marked

Årsregnskab fra Carlsberg onsdag CARLSBERG-RESULTS/
ARKIVFOTO Foto:

Starten på ugens første handelsdag har en negativ tone, da hovedparten af aktierne i det danske eliteindeks, C25, ligger med røde tal. Blandt andet ligger Carlsberg i bunden, efter at selskabet har fået halvårstal fra konkurrenten Heineken.

Nogle få minutter inde i mandagens handel falder C25-indekset 0,4 pct. til 1164,74. Fredag lukkede C25 0,1 pct. lavere i 1169,4.

Dermed følger åbningen af det danske aktiemarked tendensen fra USA, hvor fredagen var præget af fald over hele linjen. Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones tabte mellem 0,3 pct. og 1,5 pct., mens de store indeks i Asien også handles med tab.

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten Heineken, der trods stor vækst har sænket forventningerne til overskudsgraden for hele 2018. Ændringen kan primært tilskrives en negativ mikseffekt fra Brasilien, hvor marginen er lavere end gennemsnittet, mens også negative valutaeffekter får betydning for den rapporterede overskudsgrad, forklarer Heineken i regnskabet.

For hele 2018 venter Heineken nu et fald på 0,2 pct.point i driftsmarginen mod en tidligere ventet fremgang på 0,25 pct.point.

Kigger man på toplinjen, var der pæn organisk vækst i alle Heinekens regioner, mens valutaeffekterne har trukket godt ned. Samtidig måtte bryggeriet se en klar negativ vækst i driftsoverskuddet på hovedmarkedet i Vesteuropa, hvor der dog var bedring i andet kvartal på grund af godt vejr, skriver Heineken i regnskabet.

I Sydbank vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard, at Heineken regnskabet viser mange positive undertoner også i Vesteuropa, og at selskabets Premium Brands ser ud til at klare sig godt.

Analytikeren tilføjer, at alle indikatorer peger på gode tal fra Carlsberg, der aflægger regnskab for første halvår af 2018 den 16. august, og at den gode sommer vil give en endnu større effekt hos det danske bryggeri, end den gjorde hos Heineken. Morten Imsgard fremhæver, at de negative ting i regnskabet fra Heineken ligner noget, der er specifikt for det hollandske bryggeri.

Carlsberg-aktien falder 0,8 pct. til 779 kr.

Også ISS kan komme i vælten, da selskabet er i forhandlinger med Ortec om et salg af den franske division Hygiene & Prevention. Divisionen, som ISS vil sælge fra, ventes at få en omsætning 120 mio. euro i år og har omkring 1500 ansatte.

For en måned siden var der rygter om et frasalg - men dengang afviste ISS at kommentere sagen. ISS-aktien falder 0,8 pct. til 234,30 kr.

Desuden kan FLSmidth skæve til amerikanske Caterpillar, der offentliggør tal for andet kvartal over middag. Første kvartal gik godt for det amerikanske selskab, der overraskede analytikerne på den ordinære indtjening. Samtidig gjorde en stigende efterspørgsel, at selskabet opjusterede forventningerne til hele året.

FLS-aktien taber 0,8 pct. til 408,30 kr.

FORTSAT FOKUS PÅ VESTAS

Vindmølleproducenten Vestas kan fortsat få opmærksomhed mandag. Fredag spåede Siemens Gamesa om stigende omkostninger i produktionen, og det var med til at sende Vestas-aktien i bunden af C25 med et fald på 4,5 pct. til 402,80 kr.

Oveni har det store amerikanske forsyningsselskab American Electric Power besluttet sig for at skrotte planerne for det, der skulle have været den største vindpark i USA.

Mandag morgen falder Vestas-aktien 0,2 pct. til 402 kr.

Der er også nyt i hvidvaskssagen, hvor Danske Bank tilbyder frit lejde til den whistleblower, der var med til at afsløre storbankens omfattende hvidvasksskandale i bankens estiske filial. Den pågældende bliver løst fra sin tavshedspligt og vil frit kunne tale med tilsynsmyndighederne i Danmark og Estland, det skriver Jyllands Posten.

Danske Bank-aktien falder 0,5 pct. til 186,80 kr.

AMBUS GODE UGE KAN GIVE OPMÆRKSOMHED

Investorerne vil også holde øje med Ambu, da medicoselskabet sluttede sidste uge med et løft på 19 pct. Selskabet har blandt andet tiltrukket sig investorernes interesse oven på et interview med topchef Lars Marcher i Dagbladet Børsen tirsdag, da han fortalte, at selskabet muligvis kan stå over for en markant fremgang med en tidobling af toplinjen.

Det er i første omgang investeringsbanken JPMorgan, som venter, at Ambu kan tidoble sit salg frem mod 2025 til knap 23 mia. kr. fra næsten 2,4 mia. kr. i seneste regnskabsår.

Ambu-aktien steg fredag 3 pct. til 257,80 kr., og aktien har i 2018 mere end fordoblet sin værdi. Ambu-aktien falder mandag morgen 1,5 pct. til 254 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk og Norden kan få opmærksomhed, da investeringsbanken ABN Amro har droppet sin dækning af aktierne med anbefaling på henholdsvis "hold" og "køb.

Mærsk B-aktien falder 0,9 pct. til 8774 kr. efter kort tids handel, mens Norden falder 1,3 pct. til 118,10 kr.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen