Berlingske Business

Aktier: Brusen gik af Carlsberg i rødt eliteindeks

Carlsberg
Foto:

Carlsberg fusede af, og der var mislyde hos William Demant Holding i forbindelse med regnskaberne for andet kvartal. Mens Carlsberg blev bundskraber i dagens handel både i C20 Cap og på fondsbørsen som helhed, så rettede WDH sig i løbet af eftermiddagen til et mindre fald og landede midt i indekset.

Samlet faldt C20 Cap med 0,8 pct. til 1004,89 - og ser man ud over de europæiske markeder, gik det billede igen.

Verdens fjerdestørste bryggeri nåede i årets første seks måneder et overskud efter skat og minoriteter på 1867 mio. kr. mod en forventning om et overskud på 1500 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Med Valby-selskabets nye regnskabspraksis var det første gang, investorerne kunne se detaljerede 2016-tal. Men de faldt ikke i god jord, og aktien faldt med 5,2 pct. til 643,50 kr. onsdag.

- Regnskabssæsonen er snart ved at være slut for selskaberne i C20 Cap. Og ser man på dem bredt, så er det nok mere forventningerne, der skuffer, end det faktum, at virksomhederne har haft dårlige resultater, siger Henrik Henriksen, der er chefstrateg i PFA.

- At vi har set faldende kurser afspejler, at danske aktier har outperformet siden finanskrisen i forhold til europæiske og amerikanske aktier. Vi har haft en fin væksthistorie - og den historie er måske krakeleret lidt i forbindelse med resultaterne fra dette kvartal, siger chefstrategen til Ritzau Finans.

Henrik Henriksen påpeger, at man ude omkring i verden har skruet forventningerne til selskaberne ned - men at det ikke er sket i samme grad i Danmark i forbindelse med regnskabsaflæggelserne.

- Man kan sige, at spørgsmålet om prissætningen på de danske aktier kommer nu - er de prissat rigtigt?, siger PFA's aktiestrateg.

WILLIAM DEMANT SKRUER OP FOR NY SPAREPLAN

William Demant Holding kom onsdag med et nyt spareprogram, der blandt andet lukker produktionen i Thisted og flytter arbejdspladserne til Warszawa i Polen for at skabe stordriftsfordele. Det kunne ses på regnskabet for de første seks måneder af 2016, da det koster store særlige poster, som holdt driftsresultatet nede i første halvår, men selv renset for udgifterne var EBIT-overskuddet på 892 mio. kr. en lille skuffelse i forhold til de ventede 917 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Det samlede program vil koste 500 mio. kr. i 2016-2018, som derefter ventes at give årlige besparelser for omkring 200 mio. kr. plus "fremtidige stordriftsfordele", skriver høreapparatselskabet.

Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank, peger på, at besparelser er nødvendige, fordi driften er under pres hos William Demant, selv om omsætningen i første halvår overraskede positivt.

- Hvis man kigger på regnskabet i dag, så er der en noget skuffende EBIT-margin, så det er nødvendigt for William Demant at nedbringe omkostningerne, siger analytikeren.

WDH-aktien faldt med 0,4 pct. til 138,30 kr.

I C20 endte fire aktier med positivt fortegn. Det var DSV, TDC, ISS og Jyske Bank, der formåede at slutte med plusser på mellem 0,4 og 1,3 pct. på en ellers rød dag.

MERE NYT UDENFOR ELITEINDEKS

Uden for C20 Cap kom der en række regnskaber- blandt andre fra Bavarian Nordic, der fastholdt sine forventninger til hele 2016, selv om første halvår har budt på et stort fald i aktiviteten. Aktien faldt 3,7 pct. til 236 kr.

Rederiet Norden nedjusterede forventningerne til 2016 på grund af et fortsat svært ratebillede, både for tørlast- og tankaktiviteterne i sit regnskab. Og aktien faldt med 4,3 pct. til 89,45 kr.

I den modsatte ende steg Lollands Bank efter sit kvartalsregnskab, hvor overskuddet før skat blev mere end fordoblet til 19,1 mio. kr. i forhold til for et år siden. Aktien lå lunt i svinget onsdag med en stigning på 6,6 pct. til 243,50 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen