Berlingske Business

Aktier: Blikket vil være rettet mod Chr. Hansen i grøn åbning

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli
Arkivfoto:Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen vil løbe med opmærksomheden onsdag, efter at selskabet har udsendt en strategi-opdatering med nye langsigtede mål som optakt til kapitalmarkedsdagen. Chr. Hansen er verdens største producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejerprodukter, og andre fødevarer. De fleste bakterier fremstilles på selskabets fabrik i Avedøre. Når bakterierne er fremstillet, bliver de pakket og opbevaret i fryselagre ved -55 grader. Foto:

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen vil løbe med opmærksomheden onsdag, efter at selskabet har udsendt en strategi-opdatering med nye langsigtede mål som optakt til kapitalmarkedsdagen.

Det generelle marked ser ud til at starte med små stigninger, efter at både det amerikanske og asiatiske aktiemarked har været præget af optimisme efter dansk børslukketid. Onsdag morgen indikerer både de amerikanske og europæiske futures desuden, at den positive stemning fortsætter.

Det danske eliteindeks, C25, endte tirsdagen 1,1 pct. højere i 1111,77.

Millioner af nye kunder strømmer til Netflix

CHR. HANSEN MED NYE MÅL

Onsdag inviterer Chr. Hansen analytikere, institutionelle investorer og journalister inden for til en kapitalmarkedsdag, der afholdes i London. Allerede tirsdag aften har ingredienskoncernen offentliggjort nye langsigtede mål.

Nu lyder målsætningen, at selskabet skal levere en overskudsgrad (EBIT-margin) på over 30 pct., hvor der førhen var et mål om at realisere en bedre overskudsgrad end i regnskabsåret 2014/15. Dengang lød overskudsgraden på 27,1 pct.

Herudover venter Chr. Hansen nu at levere en årlig vækst i sine pengestrømme på omkring 10 pct. Tidligere lød målsætningen, at pengestrømmene skulle vokse sammenlignet med i 2014/15, hvor der blev realiseret 151 mio. euro i frie pengestrømme.

For den organiske salgsvækst er målsætningen den samme, da Chr. Hansen fortsat sigter efter at levere en årlig organisk vækst på 8-10 pct. Chr. Hansen-aktien steg 1,4 pct. til 547,40 kr. tirsdag.

ANALYSENYT TIL NOVOZYMES

Enzymkoncernen Novozymes har været under lup hos ABG Sundal Collier, der har løftet anbefalingen til "hold" fra "sælg", mens også kursmålet er hævet til 315 kr. fra 275 kr. Tirsdag steg aktien 0,7 pct. til 311,50 kr.

Også Royal Unibrew har fået hævet kursmålet til 410 kr. fra 390 kr. af Deutsche Bank, som gentager anbefalingen "hold". Aktien sluttede i 410,20 kr. tirsdag efter en stigning på 0,2 pct.

Carlsberg får nyt fra en af sine nærmeste konkurrenter, når hollandske Heineken kommer med sine resultater for første kvartal i løben af onsdagen. Tirsdag sluttede Carlsberg-aktien 0,5 pct. højere i 690 kr.

Ørsted præsenterer årsregnskab torsdag

ALK-PRISAFTALE I JAPAN

ALK-Abelló har leveret nyt fra morgenstunden, da selskabets partner i Japan, Torii Pharmaceutical, har banet vejen for en lancering af de to selskabers tabletvaccine mod japansk cedertræsallergi. Det er sket med indgåelsen af en prisaftale med de japanske myndigheder, der ligeledes har optaget pillen på listen over tilskudsberettigede lægemidler.

ALK-aktien faldt 0,4 pct. til 745 kr.

Der kommer også lidt regnskabsnyt i løbet af dagen.

Softwareselskabet Cbrain leverer regnskab for første kvartal. Før dette venter softwareselskabet for 2018 en vækst i omsætningen på 15-17 pct.

SPEAS er ligeledes på banen med regnskab, dog for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18. Selskabet venter for året et egenkapitalafkast på cirka 5 pct.

US-POLITICS-TRUMP-TAXES

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen