Berlingske Business

Aktier: Blandet juleafslutning på overordnet positiv uge

USA-STOCKS/
Foto:

De amerikanske aktier lukkede juleaftens dag i positivt territorium. Råvare- og energiselskaberne lagde fundamentet for en overordnet set positiv uge lillejuleaftens dag, mens en blandet udvikling blev resultatet af den tynde og afkortede handelsdag.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med en stigning på 1,2 pct., mens indekset torsdag, juleaftens dag, sluttede med et fald på knap 0,2 pct. i 2060,99.

De tunge aktier i Dow Jones øgede 1,1 pct. onsdag for blot at falde 0,3 pct. torsdag til slutresultatet 17.552,17, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset øgede 0,9 pct. onsdag og lagde ekstra 0,1 pct. oveni torsdag, hvor indekset lukkede i 5048,49.

Dermed endte juleugen med et plus i S&P på 2,8 pct., mens Dow Jones-aktierne steg 2,5 pct. og Nasdaq-papirerne øgede værdien med 2,6 pct.

Ugen var præget af prisstigninger på råolie efter ophævelsen af det 40 år gamle amerikanske eksportforbud.

Samtidig viste friske nøgletal, at privatforbruget løftede økonomien i sidste kvartal og øgede den optimisme, der allerede har fundet grobund i markedet om, at væksten kan accelerere, selv om den amerikanske centralbank hæver renterne.

Og lillejuleaften cementeredes privatforbrugets udvikling med en ventet stigning på 0,3 pct. i november. Samtidig steg den personlige indkomst 0,3 pct., hvor der var ventet en stigning på 0,2 pct. ifølge Bloombergs estimat.

- Vi har set stigninger i olieprisen, så investorerne er måske lidt mere interesserede i at sætte pengene ud at arbejde på det her niveau. Federal Reserves renteforhøjelse har understreget, at tingene bedres og at økonomien kan understøtte en renteforhøjelse. Vi har forbedrede beskæftigelsesdata og et økonomisk opsving, siger seniorinvesteringsanalytiker Mariann Montagne fra Gradient Investments Group til Bloomberg News.

De amerikanske olielagre faldt uventet i uge 51, ifølge data fra de amerikanske myndigheder, der viste et minus på 5,8 mio. tønder mod en ventet stigning på 1,4 mio. tønder. Det gav solid opbakning til oliesværvægtere som Exxon Mobil og Chevron i ugens løb på knap 4 pct., inden en gevinsthjemtagning satte ind.

Alle ti segmenter i S&P steg i ugens løb med råvareproducenterne i spids med et plus på 4,3 pct. i takt med, at metaller fra kobber til guld krøb højere.

Også finanssektoren havde en god juleuge med stigninger i segmentet på 3 pct., og selv industri-sektoren havde medvind efter fire uger med udbredte krisetegn.

Og investorernes tillid er klart ved at stige. Ses der på Chicago Board Options Exchange Volatilitet Index - "frygtindekset", der måler investorernes tillid eller mangel på samme - faldt 23 pct., hvilket er det største drop siden juli.

Tilbage er der inden nytår blot den amerikanske forbrugertillid samt lidt mere sekundære data som igangværende bolighandler nytilmeldte ledige og ISM Industri at tage stillig til.

De amerikanske aktiefutures ligger ved firetiden mandag morgen med marginale udsving.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen