Berlingske Business

Aktier: Beskeden Fed-nedtrapning gav friske aktierekorder

De amerikanske aktiebørser tog godt imod den delvise reduktion i den amerikanske centralbanks kvantitative lempelser onsdag.

En forholdsvis beskeden reduktion af de månedlige obligationsopkøb - fra 85 mia. dollar til 75 mia. dollar - blev udfaldet af det to dage lange pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee, og med en tidsplan for de fremtidige reduktioner på et år, blev investorerne forsikret om, at den amerikanske økonomi fortsat vil blive stimuleret.

Federal Reserve fastslog på mødet, at de korte renter vil blive fastholdt tæt på nul, og signalerede, at en egentlig renteforhøjelse først er på programmet ved udgangen af 2015. Det gav anledning til fornyet optimisme hos aktiehandlerne, og fortolkedes i retning af, at den amerikanske økonomi endelig er ved at være på rette vej. Såvel S&P 500 som Dow Jones Industrial Average lukkede i rekord.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 1,7 pct. højere i 1810,65, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 1,2 pct., hvilket sendte indekset op til 4070,06. Dow Jones Industrial Average lukkede med en stigning på 1,8 pct. i 16.167,97.

Torsdag morgen handles futures på de tre amerikanske aktieindeks med fald i størrelsesordenen 0,2 pct. i Asien.

Federal Reserve tog onsdag første stridt til at afvikle det 85 mia. dollar store månedlige obligationsopkøbprogram. Centralbankens pengepolitiske komite, Federal Open Market Committee, besluttede i første omgang at reducere programmet til 75 mia. dollar per måned fra januar og pointerede, at afviklingen vil strække sig over hele 2014.

Samtidig understregede centralbanken, at de korte renter vil blive fastholdt tæt på nul, samt at en egentlig renteforhøjelse tidligt vil komme på tale i 2015.

- Markedet kan godt lide nyheden. Det var en meget lille reduktion på kun 10 mia. dollar og nok mere af en test end en egentlig nedtrapning. Det tyder virkelig på, at Federal Reserve vil være forsigtig på vejen frem. At gå fra 85 mia. dollar til 75 mia. dollar er ikke nogen "big deal", så det er opmuntrende, siger chefstrateg Jeffrey Kleintop fra LPL til Bloomberg News.

Dagens stigninger kom bredt med sundheds-, finans-, forbruger- og og energisegmenterne som største drivkraft blandt de 10 vigtigste af S&P 500's industrigrupper.

Fra selskaberne var der knas i motorrummet hos Ford. Godt nok venter bilproducenten at sælge flere biler end nogensinde før i 2014, men indtjeningen ventes ikke at kunne følge med. Ford noterede et direkte fald i overskuddet i 2014, og investorernes skuffelse gav sig udslag i et kursfald på 6,3 pct.

Modsat gik det pakketransportselskabet Fedex, der kunne fremlægge et hæderligt regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2013/14. Koncernen opjusterede samtidig forventningerne til hele årets resultat, og aktien lukkede med et plus på 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen