Berlingske Business

Aktier: Begejstringen ville ingen ende tage

USA-STOCKS/
Aktier: Begejstringen ville ingen ende tage Foto:

Det amerikanske aktiemarked steg for femte dag i træk torsdag, hvor investorerne rystede den senest opblussede inflationsfrygt af sig for i stedet at kaste sig over Apple og andre teknologiaktier.

Den positive holdning fortsætter fredag morgen, hvor futuremarkedet ligger med yderligere - omend mindre - stigninger.

Torsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 1,2 pct. til 2731,20. Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 1,2 pct. til 25.200,37, mens Nasdaq endte med en stigning på 1,6 pct. til 7256,43.

Omsætningen lå lidt over normalniveauet med omkring 7,1 mia. handlede aktier.

Fredag morgen ligger futures for S&P 500 og Dow Jones med plusser på under 0,1 pct., mens futures for Nasdaq fortsat er i front med en stigning på knap 0,2 pct.

hard

Markedet var for anden dag i træk i stand til at ryste frygten for accelererende inflation af sig, og investorerne fokuserede i stedet på de seneste stærke kvartalsrapporter og forventningerne om, at der fortsat vil være indtjeningsvækst takket være blandt andet skattelettelser.

»Midt i al nervøsiteten over de sidste to uger har der været en virkelig stærk regnskabssæson. Mange øjne var fikseret på producentpriserne, der kom lidt højere ud end ventet. Men ligesom i går (onsdag, red.) ryster markedet det af sig,« siger investeringschef Leo Grohowski fra BNY Mellon Wealth Management i New York til Reuters.

Producentpriserne steg som ventet 0,4 pct. i januar på månedsbasis, mens der på årsbasis var tale om en stigning på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 2,4 pct.

Og eksklusive fødevarer og energi var priserne 0,4 pct. højere end måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 2,2 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 2,0 pct.

Efter et mylder af opjusterede forventninger hos virksomhederne over de seneste uger estimerer analytikere nu, at S&P 500-selskaberne øger deres resultater per aktie i 2018 med 18,9 pct., viser data fra Thomson Reuters.

IT IGEN BLANDT TOPPEN

De eftertragtede teknologiaktier som Microsoft, Cisco og Apple var igen blandt dagens bedst præsterende aktier. På segmentbasis i S&P 500-indekset steg teknologiaktierne 1,9 pct.

Apple steg 3,4 pct., efter at Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, ifølge flere medier har øget beholdningen af aktier i selskabet med 23 pct. i kølvandet af meldinger om, at Apples store likvide beholdning skal bruges til udbytte og aktietilbagekøb efter den nye skattereform.

Vestas vilde vækst bremser op i andet kvartal

Microsoft øgede 2,0 pct., og Cisco, der leverede et flot regnskab sent onsdag, fik lagt hele 4,7 pct. til aktiekursen, mens Googles moderselskab, Alphabet, måtte nøjes med et plus på 1,9 pct.

Dagens topscorer blandt undergrupperne i S&P var dog forsyningsselskaberne, der endte dagen med en stigning på 2,1 pct.

Kun en enkelt undergruppe sluttede dagen med tab. Energisektoren mistede 0,4 pct. efter overordnede prisfald i oliemarkedet.

Blandt enkeltaktierne steg Boeing 3,3 pct. efter kommentarer fra selskabets topchef, Dennis Muilenburg, om et stærkt flymarked samt effektivitet i både produktions- og distributionskæden.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen