Berlingske Business

Aktier: Bavarian og FLS vil indtage rampelyset i rolig åbning

581561710.jpg

Efter mandagens kursskred kan Bavarian Nordic igen løbe med opmærksomheden tirsdag med et ændret kursmål, mens ingeniørkoncernen FLSmidth ligeledes kan få del i rampelyset efter en sænket anbefaling.

Det tyder ikke på, at tirsdag morgen vil byde på de store bevægelser generelt på det danske aktiemarked. I USA endte de tre ledende aktieindeks blandet med små udsving, og der var også uensartede og rolige bevægelser på aktiemarkederne i Asien tirsdag morgen.

De amerikanske futures ligger også stort set uændrede en time før den danske børsåbning, mens den tyske DAX-future stiger 0,04 pct. Det tyder på, at aktierne i C25-indekset vil komme roligt fra start tirsdag.

BAVARIAN FÅR SKÅRET KURSMÅL

Mandag endte C25-indekset 0,2 pct. højere i 1140,79, og Bavarian Nordic sluttede klart nederst efter et dyk på 11,9 pct. til 219 kr. i kølvandet på et skuffende regnskab for 2017.

Særligt forventningerne til 2018 trykkede biotekselskabets aktie. Selskabet sigter efter en omsætning på 500 mio. kr. og et underskud på driften (EBIT) på 385 mio. kr. i 2018, hvilket er et fald fra en omsætning på 1370 mio. kr. og et driftsoverskud på 353 mio. kr. sidste år.

Mandagens regnskab og det efterfølgende kursfald har fået Jefferies til at sænke kursmålet for aktien til 320 kr. fra 335 kr. Den amerikanske investeringsbank holder dog fast i købsanbefalingen og noterer, at kursfaldet mandag gik for vidt.

Jefferies peger på, at Bavarian på forhånd klart havde kommunikeret, at selskabet planlagde at investere i en ny påfyldningslinje til frysetørret koppevaccine, og at børshusets modeller derfor allerede viste, at Bavarian vil køre med underskud i perioden 2018-20.

FLS' ANBEFALING SÆNKES

Amerikanske Morgan Stanley har sænket anbefalingen for aktien i ingeniørkoncernen FLSmidth til "ligevægt" fra "overvægt".

Kursmålet løftes omvendt en smule til 407 kr. fra 402 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Blandt leverandørerne af udstyr til minesektoren foretrækker Morgan Stanley i stedet FLSmidths finske konkurrent Metso. Den amerikanske investeringsbanks anbefaling af Metso er flyttet i den stik modsatte retning til "overvægt" fra "ligevægt".

Aktien i FLSmidth faldt mandag 0,4 pct. til 416,70 kr.

Uden for det danske eliteindeks vil nogle investorer rette blikket mod Roblon, der fremlægger regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2017/18.

Selskabet venter en omsætning i niveauet 235 mio. kr. og et resultat før skat på omkring 25 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter.

Roblon-aktien sluttede 2,1 pct. højere i 347 kr. mandag.

Lån & Spar kommer også på banen tirsdag, da aktien tirsdag vil handle eksklusive retten til udbytte for 2017, der lyder på 10 kr. per aktie. Mandag dykkede bankens aktie 2 pct. til 480 kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen