Berlingske Business

Aktier

Danske aktiekurser

På Business.dk kan du se danske aktiekurser og holde dig opdateret med de seneste nyheder om danske aktier og aktiekurser. Vi giver dig gratis adgang til nyheder, nøgletal, fondsbørsmeddelelser, analyser, anbefalinger, ekspertvurderinger, kurser, grafer og meget mere, så du er godt klædt på til at træffe de optimale økonomiske beslutninger og foretage de rigtige investeringer.

I oversigten herover kan du se live aktiekurser for aktierne i OMXC20, Large Cap, Mid Cap, Small Cap og Sector, herunder blandt andet A.P. Møller Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Nordea, Novo Nordisk og Vestas. Klik på de enkelte aktier for at se uddybende information, eller dyk ned i vores mange nyheder om de danske aktier og aktiekurser for at få relevant baggrundsinformation om den aktuelle situation på aktiemarkedet.

Forstå oversigten over aktiekurser

Aktierne er opdelt i tre grupper med udgangspunkt i handlen på indeværende børsdag: tabere (de aktier, der har tabt den største værdi), vindere (de aktier, der har vundet den største værdi) og mest omsatte (de aktier, der er blevet handlet flest gange). I nederste tabel findes en oversigt over samtlige aktier i hver aktiekategori.

Navnet (også kaldet papirnavnet) angiver navnet på aktien. Kursen angiver den senest handlede kurs på Københavns Fondsbørs. Vær opmærksom på, at kursen er minimum 15 minutter forsinket. Procentsatsen angiver kursændringen i procent, dvs. forskellen mellem den nuværende seneste kurs og kursen ved børsens lukketid på foregående børsdag. Ved at klikke på en aktie kan du få uddybende information om aktien, herunder blandt andet dagens højeste og laveste kurs, årets ændring og antallet af daglige handler.

Værd at vide om aktier og aktiekurser

En aktie er en ejerandel i en virksomhed, der er organiseret som et aktieselskab (A/S). Hvis man ejer alle aktierne i en virksomhed, ejer man hele virksomheden, men ofte er en ejerandel på 51% dog nok til at have bestemmende indflydelse på virksomhedens adfærd og ageren.

I Danmark handles børsnoterede aktieselskaber på NASDAQ OMX København (også kaldet Københavns Fondsbørs). Aktiekursen er det beløb, man skal betale for én aktie. Kursen fastsættes dagligt på Fondsbørsen på baggrund af udbud og efterspørgsel, og aktien svinger derfor i værdi alt efter virksomhedens resultater og ageren og de handlenes tiltro til aktien. De 20 mest omsatte aktier indgår som en del af OMX C20-indekset.

I Danmark inddeles aktierne i A- og B-aktier på baggrund af de rettigheder, der følger med aktierne (eksempelvis vedr. stemmeret og udbytte). Der er ingen fast definition på de to aktietyper, og derfor må man læse virksomhedens vedtægter for at definere forskellen.

Berlingske Business

Berlingske Business er et af Danmarks førende nyhedsmedier for private investorer og professionelle specialister, eksperter og ledere i erhvervslivet. Vi er et alsidigt og dynamisk nyhedsunivers med aktuelle børsnyheder og aktiekurser døgnet rundt. Gå på opdagelse i vores daglige Business-sektion i Berlingske, download vores nyheds-app til din smartphone eller tablet, eller læs nyhederne her på Business.dk. God fornøjelse!

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen