Berlingske Business

Standard-filosofier virker

fur
Foto:

Det var for de bagvedliggende ledelsesmæssige filosofier og ikke for certifikatets skyld, at Kopenhagen Fur valgte at arbejde med ledelsesstandarder.

- Vi var begejstrede for, at man hele tiden evaluerer arbejds- og forretningsgange med henblik på optimering af processer, og vi ville gerne have et værkstøj, der kunne fremtidssikre den bedste kvalitet i skindsorteringen, fortæller Betina Rebild, udviklingskoordinator hos auktionshuset Kopenhagen Fur.

I 2005 implementerede virksomheden ledelsesstandarden ISO-9001, og det har styrket virksomhedens – og alle medarbejderes – fokus på kvalitet i produkter såvel som arbejdsprocesser.

- Hvis man vil være førende inden for sin branche, er man nødt til hele tiden at blive bedre. Det hjælper filosofien bag ISO-certificeringen os til, forklarer Betina Rebild.

Implementeringen af et standardiseret ledelsessystem stiller høje krav til de eksisterende beskrivelser af arbejdsgange og processer. Alt skal være beskrevet ned til mindste detalje, og det skal hele tiden holdes opdateret.

- Her var det naturligvis en stor fordel for os, at beskrivelser allerede var tilgængelige på vores intranet. De skulle bare opdateres og passes ind i ISO-formatet. Men hele evalueringsdelen er kommet oven i, siger Betina Rebild.

Netop de konstante fokus på beskrivelser har trimmet organisationen og skabt et overblik over opgaver og kompetencer.

- Vi er blevet langt mindre afhængige af enkeltpersoner. Ting er beskrevet, så alle har adgang til de informationer, der gør det muligt at løse næsten enhver given opgave, siger Betina Rebild.

Pengene værd

Selv om virksomheden i ret høj grad var gearet til at implementere en ledelsesstandard, har der været meget arbejde forbundet med ISO-9001 certificeringen:

- Det koster jo noget at være certificeret, og mange vil sikkert også pege på ressourceomkostningerne ved arbejdet. Men det er ikke noget, vi har gjort for at leve op til nogle standarder, som folk kommer og tjekker. Det er en filosofi og en måde at arbejde på. Når man tænker sådan, er det hverken en belastning eller en omkostning, siger Betina Rebild.

Efterfølgende har Kopenhagen Fur også implementeret en standard for arbejdsmiljø, og der arbejdes lige nu på muligheden for også at blive it-certificeret.

- Der er meget vundet ved det, og det er med til at højne priserne. Kunderne ved, at det de får hos os er skind af højeste kvalitet, siger Betina Rebild.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen