Berlingske Business

Dækning kan forstyrres af mange forhold

paris
Foto:

Nabobygningen, tung bygningskonstruktion eller mangel på kapacitet. Der er flere elementer, som kan være årsag til, at du får problemer med mobildækningen. Her kan du læse et udpluk.

Nabobygningen troner præcis det forkerte sted. Din matrikel er udstyret med en tung bygningskonstruktion. Et hold af dine medarbejdere har kontor i kælderen. For mange mobilsnakkende personer samlet på få kvadratmeter i området, hvor din virksomhed har adresse. Eller at virksomheden simpelthen er placeret i et øde område uden signal.

Ud over kvalitetsforskellene på mobilsignaler fra selskab til selskab og fra område til område, er der en række årsager til, at der kan opstå huller i mobildækningen.

- Måske skygger nabobygningen for signalet. Måske bliver signalet svækket voldsomt af virksomhedens bygningskonstruktion. Måske er der medarbejdere i kælderen, der slet ikke har dækning, lyder det fra tele- og datarådgiver Rasmus Tharsgaard, der driver konsulentvirksomheden Tharsgaard consulting.

Læs også: Sådan sikre du mobildækning i firmaet

Signalet for svagt

Samme melding kommer fra teleanalytiker og direktør i konsulentvirksomheden Netplan, Torben Rune. Han peger på, at den mest almindelige grund til ingen eller meget dårlig forbindelse er, at radiosignalet til telefonen er for svagt.

- Hvis der er for langt til mobilselskabets mast, eller hvis landskabet skygger for signalet. Også virksomhedens egen bygning eller konstruktion eksempelvis i beton og stål kan skygge, så dækningen indendørs bliver for ringe, forklarer Torben Rune, der tilføjer, at eksempelvis virksomheder med adresse i højder omkring tiende etage ofte oplever problemer med dækningen.

- Når man kommer over tiende etage, kan det give problemer, fordi man får kontakt til flere radiomaster end hensigten, og det kan gøre det meget vanskeligt at kommunikere, siger Torben Rune og tilføjer, at det også kan være andre udefrakommende skygger, der giver problemer med dækningen.

Denne sommer oplevede eksempelvis Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at komme helt ud af telefonkontakt.

Her var det dog tale om ip-telefoner, men et eksempel på, hvordan der kan opstå problemer med dækningen i forbindelse med digital kommunikaton. Der var tale om det knap 50 meter høje pariserhjul, som er blevet sat op på Axeltorv i København, hvis konstruktion af en masse jernstænger forstyrrede signalet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen