Berlingske Business

Tillidsmand: Jeg er rigtig chokeret

Danish Crown fyrer 280 ansatte på slagteri i Ringsted
Overskrift
Danish Crown fyrer hver tredje slagteriarbejder i Ringsted. En ud af tre medarbejdere ser derved ud til at miste jobbet. Foto:
 

De 280 fyringer på Danish Crowns slagteri i Ringsted kommer bag på tillidsmand Torben Lyngsøe. Produktionschef forklarer, at fyringerne er nødvendige.

Selv om Danish Crown i mange år har skåret ned på størrelsen af de danske slagterier, kommer formiddagens fyringer bag på de ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Danish Crown fyrer 280 ansatte på slagteri i Ringsted

»Jeg er rigtig chokeret. Der har været mange lukninger de sidste 10 år, men vi havde ikke lige regnet med, at Ringsted ville blive ramt,« siger tillidsmand Torben Lyngsøe og tilføjer:

»Jeg er rigtig ked af det på mine kollegers vegne. Det er ikke en sjov besked at få lige op til weekenden. Vi har længe vidst, at der manglede slagtesvin, men de har gjort det godt.«

Mangel på sjællandske slagtesvin

Og manglen på slagtesvin er netop, hvad der får Danish Crown til at skære næsten en tredjedel af Ringsted-slagteriets medarbejdere bort. På Sjælland og øerne produceres der nemlig ikke nok svin til at fylde slagtehallerne.

Slagteri

Derfor har Danish Crown i længere tid kørt 100 biler om dagen med grise over broen fra Jylland. Den transport vil man nu spare væk, og i stedet sende svinene til slagterier i Jylland, hvor man har overkapacitet.

»Det generelle problem er, at landmændene ikke tjener penge på at lave slagtesvin i Danmark. Og når landmændene ikke producerer svin, er der ikke nok job til slagteriarbejderne,« siger produktionschef i Danish Crown, Søren F. Eriksen.

Et lille lyspunkt

Sammen med fyringen af 280 medarbejdere, skærer Danish Crown derfor produktionen af slagtesvin i Ringsted med 15.000 svin om ugen ved fysisk at fjerne to af slagteriets produktionslinjer. Derved går antallet af ugentlige slagtesvin fra 62.000 til 47.000 fra Sjælland og øerne.

Slagteri

Stiger produktionen af landmændenes slagtesvin igen i fremtiden, vil man hos Danish Crown overveje atter at øge kapaciteten, eventuelt med et aftenhold. Men ud fra de senere års slagteri-lukninger, tør Søren F. Eriksen ikke love noget.

»Vi står i en situation, hvor vi tilpasser i Ringsted. Får vi yderligere behov for justeringer, ligger alle muligheder igen åbne. Og der vil Ringsted blive vurderet på lige fod med alle andre slagterier,« siger han.

16BUSDanish-Crown.jpg

Heller ikke tillidsmand Torben Lyngsøe ønsker at spå om fremtiden og fokuserer nu på de kommende forhandlinger.

»Skal man se et lyspunkt i det, er det, at det trods alt kun er et halvt slagteri, der lukker denne gang,« siger han.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen