Berlingske Business

Stærk slutspurt i FLSmidth i 2016

Dansk ingeniørkoncern vil sælge ud af tysk forretning
FLSmidths koncernchef Thomas Schultz Foto:

Ingeniørkoncernen FLSmidth overtrumfede i fjerde kvartal forventningerne markant, og dermed har koncernen sikret sig et hæderligt årsresultat.

Ingeniørkoncernen FLSmidth fik i fjerde kvartal 2016 et overskud før skat på 310 mio. kr. ud af en omsætning på 5525 mio. kr.


Dermed overgår kvartalsregnskabet analytikernes forventninger om et overskud på 194 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 4972 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

I samme periode året før havde FLSmidth en omsætning på 5297 mio. kr. og et overskud før skat på 104 mio. kr.

27BUSUS-MEXICO-BORDER-WALL-.jpg


Overskudsgraden i kvartalet blev på 7,7 pct. på EBITA-niveau, hvilket svarede præcis analytikernes forventninger - en fremgang fra en overskudsgrad i fjerde kvartal af 2015 på 7,2 pct.


Ordreindtaget blev på 4544 mio. kr. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet en tilgang på 4354 mio. kr. sammenlignet med en ordretilgang i samme periode året før på 3691 mio. kr.

 

MINEDEL LEVERER BEDRE DRIFT END VENTET


FLSmidths Minerals-division kom ud af kvartalet med en omsætning på 1080 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITA) på 29 mio. kr.

Ifølge Ritzau Estimates var konsensus en omsætning på 947 mio. kr. og et EBITA-underskud på 20 mio. kr. mod henholdsvis 1126 mio. kr. og et underskud på 32 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

flsmi


Dermed blev EBITA-marginalen 2,7 pct. mod en ventet marginal på minus 2,0 pct. - og minus 2,8 pct. i samme kvartal året før.

CEMENT HAVDE NOGET HØJERE OMSÆTNING END VENTET


FLSmidths cementdivision havde i kvartalet en omsætning på 1539 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 7 mio. kr.

Her ventede analytikerne en omsætning på 1077 mio. kr. og et EBITA-overskud på 17 mio. kr.


Til sammenligning havde divisionen i sammen kvartal året før en omsætning på 985 mio. kr. og et EBITA-underskud på 29 mio. kr.


Ordreindgangen i kvartalet var på 1026 mio. kr. mod de estimerede 943 mio. kr. blandt analytikerne og 396 mio. kr. i samme kvartal året før.

GOD ORDREUDVIKLING I PRODUCT COMPANIES


FLSmidths Product Companies-division kom ud af fjerde kvartal 2016 med en omsætning på 1315 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITA) på 151 mio. kr.

Work, accountant, boss.

Det var under analytikernes forventninger om en omsætning på 1440 mio. kr. og et EBITA-overskud på 175 mio. kr.


Til gengæld overraskede ordreindgangen positivt. Ordrerne udgjorde 1438 mio. kr. i fjerde kvartal sammenlignet med analytikernes forventning om en ordreindgang på 1347 mio. kr.

 

FORESLÅR STIGNING I UDBYTTET


FLSmidth foreslår et udbytte på 6 kr. per aktie for 2016. Også det overrasker positivt, idet analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et udbytte på 4,5 kr. per aktie. For 2015 udbetalte FLSmidth sidste år 4 kr. per aktie i udbytte.

FLSmidth venter for 2017 en omsætning på 17 til 19 mia. kr. og en overskudsgrad på EBITA-niveau på 7-9 pct. for de fortsættende aktiviteter, fremgår det endvidere af torsdagens årsregnskab.

FLS

Til sammenligning estimerede analytikerne forud for regnskabet en omsætning på 17,9 mia. kr. og en EBITA-margin på 7,4 pct. i 2017.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen