Berlingske Business

Ny Netcom-direktør skal fortsætte Elsbergs genrejsning

Mogens Elsberg, CEO hos GN Store Nord A/S.
Mogens Elsberg har været CEO hos GN Store Nord A/S i en årrække og overlader nu stolen til en ny mand. Foto:

Den nuværende topchef i GN Store Nords headset-division har vendt skuden og det arbejde skal nu fortsættes ny direktør.

Den 1. januar 2014 forlader Mogens Elsberg direktørsædet hos GN Store Nords headset-division, GN Netcom, og bliver erstattet af Niels Holst Svenningsen, der kommer til det danske selskab fra et job som regionsdirektør hos Hitachi Data Systems.

27BUSNiels Svenningsen.jpg

Og efter hjemkomsten fra Schweiz til Danmark kigger den nye direktør på et GN Netcom, der - under Mogens Elsbergs ledelse - har gennemgået en imponerende genrejsning over de seneste år. Og det er noget, der er blevet bemærket af den kommende direktør, som håber at kunne ride videre på bølgen fra næste år.

- Den rejse, som GN Netcom har været på de seneste 4-5 år, er i sig selv en fantastisk historie. Det er et meget flot turnaround, og jeg er vildt imponeret over, hvad de har været i stand til. Jeg synes derfor, at det er en rigtig god chance for mig for at være med i en ny succes, når man nu er i et vækstmarked. Jeg håber, at jeg kan bidrage så meget, at det også bliver en rigtig god forretning fremover, siger Niels Svenningsen i et interview med Ritzau Finans.

Mogens Elsberg

Mogens Elsberg tiltrådte jobbet som administrerende direktør for GN Netcom i august 2009 efter en hård periode for selskabet. I det senest overståede kvartal dengang - andet kvartal 2009 - var den organiske vækst i GN Netcom således på minus 30 pct., mens driftsmarginen (EBITA) endte på minus 9,9 pct.

Ved udgangen af tredje kvartal i 2013 - det næstsidste med Mogens Elsberg som direktør og omkring fire år efter tiltrædelsen - leverede GN Netcom en organisk vækst på 17 pct., mens driftsmarginen (EBITA) blev på 17,1 pct. For hele 2013 venter GN Netcom samtidig en margin på omkring 18 pct.

gnlyd

Ritzau Finans: Hvordan følger man op på sådan en rejse som ny direktør?

- Lad os konkludere, at det er helt vildt flot. Du har også set udmeldingerne omkring forventningerne til den fremtidige vækst. Hvordan man lige gør det, og om det er "X", "Y" eller "Z" - det vil jeg ikke kommentere, for det har jeg ikke nok indblik til endnu, siger Niels Svenningsen og uddyber:

- Set ude fra føler jeg mig overbevist om, at det arbejde, der skal gøres i GN Netcom her fra, er meget salgs- og markedsføringsorienteret for at få drevet vores målsætning om mere end 10 pct. i organisk vækst, og det tror jeg, at jeg kan gøre, fordi jeg har så meget viden om det i forvejen.

Tiltrædelsesdatoen for Niels Svenningsen i GN Netcom er samtidig startskuddet til den næste strategiperiode for GN Store Nord, der i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal den 15. november udmeldte forventninger til de kommende tre år.

For GN Netcoms vedkommende lyder forventningerne på en gennemsnitlig organisk omsætningsvækst på "mere end 10 pct." om året. Ved udgangen af 2016 skal EBITA-marginen samtidig være på 18-19 pct., mens der sigtes efter et afkast af den investerede kapital på "mere end 55 pct."


Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen