Berlingske Business

Nunaminerals tror på snarlig redning

nuna
Nunaminerals fører i øjeblikket forhandlinger med det britiske selskab Greenland Mining Management, som er interesseret i at overtage det kriseramte mineselskab. Foto:

Regnskabet fra kriseramte Nunaminerals har gode nyheder med sig, da ledelsen i selskabet nu tør tro på en redning.

Det har været udskudt flere gange, men sent onsdag kom det. Årsregnskabet for 2014 fra det kriseramte grønlandske mineselskab Nunaminerals, der siden midten af maj har været i betalingsstandsning. Men regnskabet har gode nyheder med sig, da ledelsen i selskabet nu tør tro på en redning.

Nunaminerals fører i øjeblikket forhandlinger med det britiske selskab Greenland Mining Management, som er interesseret i at overtage det kriseramte mineselskab. Der er dog endnu ikke fundet en afklaring, men parterne virker positivt stemte.

Borerig ved at blive sat op. Guldfjældet

Greenland Mining Managements forslag er blandt andet at tilføre selskabet 10 mio. kr. gennem en kapitalforhøjelse, hvilket samtidig vil sikre det britiske selskab en ejerandel på 85 pct., mens de eksisterende Nunaminerals-aktionærer vil sidde på de sidste 15 pct.

Derudover tilbyder Greenland Mining Management (GGM) at betale nogle kreditorer fuldt ud. Det gælder dog ikke Grønlandsbanken, som har sikkerhed i Nunaminerals ejendom, og derudover Greenland Holding, Kores, Grep, ledelsen, bestyrelsen og advokatfirmaet Gorrissen & Federspiel.

Med disse kreditorer vil der i stedet blive forhandlet en betaling over en treårig periode, og hvis ikke det lykkes at nå til enighed, vil det britiske selskab forsøge at tilbyde en anden løsning, hvor betalingen finder sted over en længere årrække.

NunaMinerals

Det er Greenland Mining Managements plan, at Nunaminerals blandt andet skal bruges i forbindelse med opkøb af minevirksomheder uden for Grønland.

- GMM har til hensigt, at det rekonstruerede selskab vil blive anvendt i forbindelse med opkøb af minevirksomheder i udlandet med betydende mineproduktion samt virksomheder fra andre brancher. Det er dog GMM's hensigt, at mineprojekter i Grønland fortsat vil forblive kerneinteresser for det rekonstruerede selskab, skriver Nunaminerals i sit regnskab.

Derudover foreslår Greenland Mining Management, at der bliver lavet "væsentlige ændringer" i Nunaminerals' ledelse, og at aktien bliver slettet på fondsbørsens observationsliste og atter kommer i handel.

nunaminerals

Trods de mange forslag og planer erkender Nunaminerals, at det ikke er sikkert, at selskabet klarer skærene.

- Hvorvidt de nuværende bestræbelser på at redde selskabet vil føre til en endelig løsning er fortsat usikkert. Hvis der ikke findes en løsning, er det overvejende sandsynligt, at selskabet indgiver konkursbegæring. Ikke desto mindre er det bestyrelsens vurdering, at det er overvejende sandsynligt, at rekonstruktionen vil blive gennemført, skriver Nunaminerals.

n

Forslagene fra Greenland Mining Management skal drøftes på en generalforsamling, som efter planen bliver afholdt i slutningen af november.

Selve årsregnskabet for 2014 var som ventet præget af store underskud for Nunaminerals. Driftsresultatet, EBITDA, gav et minus på 3,1 mio. kr. mod et minus på 5 mio. kr. året før. Af- og nedskrivninger på hele 81,5 mio. kr. betød, at underskuddet på bundlinjen lød på 87 mio. kr. I 2013 var underskuddet på 60,7 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen