Berlingske Business

Nord- og Sydamerika sikrer fremgang Brdr. Hartmann

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli
Brdr. Hartmann havde i andet kvartal en omsætning på 481 mio. kr., hvilket er et markant løft fra 351 mio. kr. i samme periode året før. Driftsresultatet blev forbedret til 42 mio. kr. fra 17 mio. kr. i andet kvartal 2014. Foto:

Et opkøb i Sydamerika, gode resultater på det nordamerikanske marked og valutakursgevinster sikrer emballageproducenten Brdr. Hartmann pæn fremgang i resultaterne i andet kvartal.

Selskabet har dog store udfordringer på det europæiske marked.

Brdr. Hartmann havde i andet kvartal en omsætning på 481 mio. kr., hvilket er et markant løft fra 351 mio. kr. i samme periode året før. Driftsresultatet blev forbedret til 42 mio. kr. fra 17 mio. kr. i andet kvartal 2014.

En del af fremgangen skyldes opkøb i Sydamerika i slutningen af 2014, hvilket har været med til at løfte omsætningen i den amerikanske forretning, der tæller Nord- og Sydamerika, til 215 mio. kr. fra 69 mio. kr. i andet kvartal året før.

Til BT Køkkenhygiejne

Driftsresultatet i den amerikanske del af forretningen blev forbedret til 37 mio. kr. mod 12 mio. kr. året før. Ud over opkøb skriver selskabet, at udvidet produktionskapacitet i Nordamerika og valutakursgevinster ligeledes trækker op.

I Europa ser udviklingen derimod noget svagere ud. Her måtte selskabet notere et fald i omsætningen på 16 mio. kr. til 266 mio. kr. i kvartalet, mens driftsresultatet dykkede med 1 mio. kr. til 11 mio. kr.

- Hartmann øgede afsætningen af ægemballage moderat, men tiltagende priskonkurrence påvirkede den gennemsnitlige salgspris negativt, skriver selskabet i regnskabet.

Overskudsgraden i Europa lød på blot 4,2 pct., mens den tilsvarende i den amerikanske del er på 17,0 pct.

- Vi skabte gode resultater i den samlede forretning i 2. kvartal, selvom de europæiske markeder var præget af tiltagende priskonkurrence. Der var fortsat fremdrift på de amerikanske markeder, mens udviklingen i Europa understreger behovet for at øge effektiviteten, siger Ulrik Kolding Hartvig, administrerende direktør i selskabet, i en kommentar til regnskabet.

hartmann

Og netop udfordringerne på det europæiske marked får emballageproducenten til at tilpasse den europæiske forretning, hvor man løbende har gennemført tilpasninger på de europæiske fabrikker og på hovedkontoret i Gentofte.

Derudover har Brdr. Hartmann foreslået at lukke sin fabrik i Tyskland, hvilket sker for at styrke konkurrenceevnen og lønsomheden ved at flytte volumen til øvrige fabrikker, hvor kapaciteten bliver udvidet.

Udviklingen i andet kvartal har ikke givet anledning til at justere forventningerne til hele året.

Brdr. Hartmann venter fortsat en omsætning på 2-2,1 mia. kr. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 10-11,5 pct. Efter halvåret lyder marginen på 8,8 pct.

Tabel for Brdr. Hartmanns regnskab for andet kvartal 2015:

#

Mio. kr. Q2 2015 Q2 2014 H1 2015 H1 2014 FY 2014

----------------------------------------------------------------

Omsætning 481 351 1061 764 1615

Resultat af primær drift 42 17 104 62 163

(EBIT)

Resultat før skat 11 13 79 53 139

Nettoresultat 9 11 65 45 119

----------------------------------------------------------------

#

Forventninger til 2015:

#

Ved Q2 2015 Før Q2 2015

-----------------------------------------------

Omsætning 2,0-2,1 mia. kr. 2,0-2,1 mia. kr.

Overskudsgrad 10-11,5 pct. 10-11,5 pct.

-----------------------------------------------

#

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen