Berlingske Business

NKT er presset på omsætningen og den organiske vækst

NKT
NKT Holdings toplinje skrumpede i de første tre måneder af 2016 i forhold til perioden sidste år. Driftsindtjeningen blev dog forbedret en smule, viser selskabets regnskab for første kvartal 2016, som blev offentliggjort torsdag morgen. Foto:

NKT Holdings toplinje skrumpede i de første tre måneder af 2016 i forhold til perioden sidste år. Driftsindtjeningen blev dog forbedret en smule, viser selskabets regnskab for første kvartal 2016, som blev offentliggjort torsdag morgen.

Koncernomsætningen opgjort i standardmetalpriser faldt til 425,9 mio. euro fra 466,4 mio. euro i første kvartal sidste år. Selskabet havde i kvartalet en negativ organisk vækst på 12 pct.

Mens det operationelle EBITDA-resultat blev imidlertid forbedret til 38,3 mio. euro fra 37,8 mio. euro i samme kvartal året før.

Nilfisk

NKT Holdings koncerndirektør Michael Hedegaard Lyng påpeger i regnskabet, at fem opkøb, som selskabet fortog i 2015, bidrog positivt til resultatet for de første tre måneder af 2016.

»Overordnet var resultatet for 1. kvartal 2016 som ventet. I Nilfisk var den stigende indtjening drevet af en forbedret bruttomargin, mens væksten var påvirket af færre arbejdsdage, hvorimod de fem opkøb foretaget sidste år, bidrog positivt,« siger koncerndirektøren i en kommentar til regnskabet.

Cabels

Omsætningen løftes i Nilfisk

Og divisionen for rengøringsmaskiner, Nilfisk, kom ud af første kvartal 2016 med en omsætning på 255,4 mio. euro og et operationelt EBITDA-resultat på 27,2 mio. euro. Dermed løftede divisionen omsætningen fra 241,0 mio. euro i samme periode sidste år, mens det operationelle EBITDA-resultat steg fra 24,3 mio. euro.

»Særligt Europa, Mellemøsten og Afrika (Emea) var påvirket af en tidlig påske, som betød to arbejdsdage færre end i første kvartal 2015, og et køligt forår, som havde betydning for salget til byggemarkeder. Udrulningen af Commercial Excellence fortsatte og yderligere, specifikke investeringer blev foretaget i salg og service,« fortæller NKT i forbindelse med regnskabet.

NKT

Organisk vækst dykker i Cables

NKT Holdings kabeldivision, NKT Cables, omsatte i kvartalet for 163,3 mio. euro. målt i standardmetalpriser, hvilket udmøntede sig i et operationelt driftsresultat (EBITDA) på 12,1 mio. euro. I samme periode året før var omsætningen 216,7 mio. euro og det operationelle EBITDA-resultat på 14,5 mio. euro.

Den organiske vækst faldt som ventet 24 pct. Det skyldes påvirkning fra Projects-forretningen, mens Products leverede 1 pct. organisk vækst.

»Det fulde omfang af de kvalitetsproblemer, som blev identificeret i starten af 2016, blev klarlagt og er mindre end først antaget, fremhæves det i regnskabet.«

Michael Hedegaard Lyng påpeger, at man forbedrede indtjeningen i både Nilfisk og NKT Cables på trods af ingen organisk vækst.

nkt

»I NKT Cables fortsatte Products-forretningen den positive udvikling og drev den forbedrede indtjening, mens Projects-forretningen som forventet leverede negativ organisk vækst,« siger topchefen.

NKT Holding fastholder forventningerne til 2016 om en flad organisk vækst og en operationel EBITDA-margin på niveau med de 9,4 pct., det realiserede i 2015.

nkt

Tabel for NKT's regnskab for første kvartal af 2016:

Mio. euro Q1 2016 Q1 2015

 • Omsætning, markedspriser 485,6 558,9
 • Omsætning, std.priser 425,9 466,4
 • Cables, markedspriser 223,0 309,0
 • Nilfisk 255,4 241,1
 • Operationelt EBITDA 38,3 38,0
 • Cables 12,1 14,5
 • Nilfisk 27,2 24,4
 • Res f skat 15,0 16,6
 • Netteres 10,6 12,2

Forventninger til 2016:

Ved Q1 16 I FY 2015

 • Organisk vækst flad flad
 • EBITDA-margin 9,4% 9,4%

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen