Berlingske Business

Han skal værne om Grundfos-ånden

13BUSJENS-BAGER-bmintern-18.jpg
Jens Bager tager nu springet ind i familiedynastiet Grundfos' ejerfond, hvor han bliver formand. Foto: PR

Som formand for Grundfos’ ejerfond, Poul Due Jensens Fond, skal Jens Bager sikre, at pumpevirksomheden holder sig på vækstens og innovationens spor, indtil Grundfos-arving Poul Due Jensen er klar til at overtage hans post.

58-årige Jens Bager er kendt som ordentlig – en mand, der vækker tillid og optræder troværdigt. Det er tre egenskaber, som han kan komme langt med, når han fremover indtager formandsposten i Poul Due Jensens Fond.

Jens Bager, der har en lang historie som administrerende direktør for medicinalvirksomheden ALK bag sig, tager over efter Grundfos’ nestor, Niels Due Jensen, der er søn af stifteren, Poul Due Jensen.

Fonden kontrollerer 88 pct. af aktierne i den midtjyske pumpevirksomhed med hovedsæde i Bjerringbro, mens efterkommere af stifteren ejer knap 11 pct., og medarbejdere i Grundfos sidder på godt en pct. Fonden er en familiefond, som kontrolleres af efterkommerne af stifteren sammen med medarbejderrepræsentanter.

Jens Bager er ikke den mest kendte erhvervsmand i landet, og set i det lys er det måske en smule overraskende, at det er ham, som er blevet udset som afløser for den markante Grundfos-mand.

Grundfos

Men måske er det netop dét, der sammen med hans troværdighed og ordentlighed har vakt ejerfamiliens og ikke mindst Niels Due Jensens tillid.

Efter en voldsom magtkamp omkring 2011, hvor Niels Due Jensen blev presset ud af bestyrelsen for Grundfos Holding og over i fonden af sin nu tidligere ven, Lars Kolind, kæmpede Niels Due Jensen sig tilbage ved at ændre i forretningsordenen for fonden med den nye fondslov i hånden.

Han fik indføjet en række bestemmelser, som blandt andet betyder, at virksomheden Grundfos bevarer sin sociale profil, fastholder sit fokus på at udvikle nye, innovative produkter, der kan løse verdens vandproblemer, og ikke forfalder alene til at ville tjene penge.

Ingen skulle igen forsøge at sætte ånden fra Grundfos-familien ud af spillet. Derfor har Grundfos-familien næppe haft behov for at finde en frembrusende og alt for markant erhvervsmand til at stå i spidsen for Poul Due Jensens Fond.

En midlertidig frontfigur

Til gengæld får familien en bestyrelsesformand, der er engageret i Grundfos, og som ifølge Finans.dk ser det som et privilegium at arbejde med en virksomhed, der gør en forskel i verden ved at skaffe rent vand til de fattige.

Finans.dk kunne også berette, at et headhunterfirma allerede for et par år siden fandt frem til Jens Bager, og Jens Bager selv fortæller til samme medie, at han, efter at han indtrådte i fondsbestyrelsen i 2017, har arbejdet på at sætte sig »intensivt ind i fondens fundats«.

Familien selv er repræsenteret i fondsbestyrelsen ved dels Niels Due Jensens to søstre, dels hans to børn, Annette Due Jensen og Poul Due Jensen.

Jens Bagers mandat i fondsbestyrelsen løber foreløbig til 2022. Om han får lov at blive siddende længere, afhænger helt af Poul Due Jensen, der indtil videre foretrækker at arbejde i Grundfos’ topledelse som koncerndirektør med ansvar for salg, marketing og service. For Jens Bager er formentlig kun en midlertidig frontfigur, før Due Jensen-familien igen overtager formandsposten i fonden.

16BUSPix3-Modebord-135814.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen