Berlingske Business

FLS' indtjening lander som ventet - ordrer overrasker positivt

FLSmidth
Foto:

Ingeniørkoncernen FLSmidth klarede sig sig nogenlunde som ventet i årets første tre måneder, hvor ordreindgangen sprang i øjnene som en positiv overraskelse.

Omsætningen løb op i 4235 mio. kr., hvilket var marginalt højere end ventet, da analytikernes forventninger ifølge Ritzau Estimates var en omsætning på 4204 mio. kr. mod 4371 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Driftsresultatet (EBITA) blev 343 mio. kr. mod ventet 339 mio. kr. og et plus på 372 mio. kr. på den post i første kvartal 2017.

Dermed blev EBITA-marginen 8,1 pct. i kvartalet mod en ventet margin på 8,0 pct. og en margin på 8,5 pct. i første kvartal sidste år.

Ordreindtaget blev i kvartalet på 5018 mio. kr. Analytikerne havde estimeret et ordreindtag på 4592 mio. kr. mod 5561 mio. kr. i samme periode af 2017.

Stadig røde tal i Minerals

FLSmidths Minerals-division opnåede i årets første kvartal en omsætning på 592 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på minus 16 mio. kr.

Ifølge Ritzau Estimates var konsensus en omsætning på 629 mio. kr. og et EBITA-underskud på 24 mio. kr. mod henholdsvis 586 mio. kr. og et underskud på 38 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Divisionens ordreindgang steg til 1117 mio. kr. Det var bedre end konsensus blandt analytikerne, der havde ventet et ordreindtag på 1038 mio. kr. mod 744 mio. kr. i samme kvartal sidste år.


FLSmidth skriver i regnskabet, at stigningen i mineselskabernes investeringer fortsatte med at materialisere sig i første kvartal.

- Aktivitetsniveauet steg i andet halvdel af 2017 og niveauet af forespørgsler lå fortsat på et højt niveau i første kvartal, hedder det i regnskabet.

Cement lander bedre end ventet

FLSmidths Cement-division kom ud af første kvartal 2018 med en omsætning på 932 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITA) på 5 mio. kr.

Ifølge Ritzau Estimates var konsensus en omsætning på 890 mio. kr. og et driftsunderskud på EBITA-niveau på 20 mio. kr. mod henholdsvis 961 mio. kr. og 20 mio. kr. i underskud i den tilsvarende periode sidste år.

Ordreindgang i kvartalet faldt til 737 mio. kr. Blandt analytikerne var der ventet en ordreindgang på 495 mio. kr. mod ekstraordinært høje 1719 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen