Berlingske Business

Dantherm ser årsomsætning 26 pct. lavere end 2008

En fjerdedel af omsætningen forsvinder i 2009 ud i den blå luft for den industrielle luftbehandlingskoncern Dantherm.

Dermed venter selskabet kun et samlet salg på 1500 mio. kr. i år sammenlignet med godt 2 mia. kr. sidste år. Det skriver Dantherm i sin halvårsrapport. Selskabet har i andet kvartal oplevet en yderligere markedsforværring sammenlignet med 1. kvartal.

- Udviklingen i andet kvartal viser et yderligere fald i omsætningen sammenlignet med, hvad koncernen rapporterede for første kvartal 2009. Koncernens omsætning i andet kvartal blev 330,1 mio. kr. mod 510,1 mio. kr. sidste år svarende til et fald på 35 pct. For årets første seks måneder er omsætningen faldet med i alt 29 pct. fra 1.002,3 mio. kr. i 2008 til 714,2 mio. kr. i 2009, skriver Dantherm i regnskabet.

Alle selskabets markeder og regioner er påvirket af den globale økonomiske krise. Dantherm koncernens omsætning er påvirket af, at kunderne udskyder investeringsprojekter og nedbringer deres lagre, lyder selskabets egen forklaring. Det ringere salg afspejler sig også direkte i driftsresultatet.

- Koncernens driftsresultat (EBIT) for andet kvartal 2009 blev et underskud på 54,0 mio. kr. mod et overskud på 8,7 mio. kr. sidste år. Den negative udvikling sammenlignet med andet kvartal sidste år skyldes det lavere aktivitetsniveau samt gennemførte restruktureringer. Driftsresultatet er negativt påvirket af afholdte og hensatte restruktureringsomkostninger på 26,5 mio. kr., skriver Dantherm videre. Af restruktureringstiltag nævner Dantherm særligt kapacitetstilpasninger, omkostningsbesparelser samt udskudte investeringer og udviklingsprojekter. Underskuddet på driften tærer også på koncernens egenkapital.

- Koncernens egenkapital er faldet fra 467,0 mio. kr. pr. 31. december 2008 til 377,3 mio. kr. pr. 30. juni 2009. Faldet skyldes primært det negative resultat i perioden. Koncernen har valgt en forsigtig indregning af udskudte skatteaktiver i den danske sambeskatning, skriver Dantherm.

Dantherm har i forbindelse med sit halvårsregnskab præciseret sine forventninger. Koncernen venter nu en samlet omsætning i niveauet 1500 mio. kr. svarende til et fald på 26 pct. i forhold til 2008. Tidligere lød koncernens forventning, at omsætningen ville lande under de 2 mia. kr., selskabet præsenterede for 2008. Koncernens samlede omsætning og indtjening er traditionelt større i andet halvår end i første halvår. Resultat før skat for regnskabsåret 2009 forventes at blive et underskud i niveauet 130 mio. kr. inklusiv restruktureringsomkostninger.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen