Berlingske Business

Danisco tavs om fremtiden

Danisco tavs om fremtiden - 1
Ny bestyrelsesformand Jørgen Tandrup er tavs. Foto:

Målet er klart - Øget indtjening. Men midlet skal man lede længe efter. Hverken storaktionærerne eller den nytiltrådte bestyrelsesformand Jørgen Tandrup vil udtale sig om virksomhedens planer.

Han giver ikke interviews,” lyder det det fra sekretæren. Det er også hende, der forklarer, at den officielle melding fra Danisco er, at Jørgen Tandrup ikke melder noget ud før kvartalsrapporten den 17. september.

Og man får heller ikke meget ud af at spørge Claus Wiinblad, der er Aktiechef hos ATP, som igen er en af storaktionærerne i Danisco med næsten 10 procent af aktierne. Wiinblad vil ikke sige andet, end hvad han sagde på generalforsamlingen torsdag – at Danisco har fået virksomhedens fokus rettet mod ingredienser. At strategien ligger klar. Og at nu handler det om at præstere på ingrediens- og enzymkoncernens nye platform.

”At gå mere ned i detaljer, det har jeg sådan set ikke lyst til,” lyder det fra aktiechefen.

Men hvorfor er lige netop Jørgen Tandrup den rigtige mand?

”Den slags person-diskussioner kaster vi os ikke ud i. Som jeg sagde på generalforsamlingen, synes jeg, det har været en god og professionel proces, der har ligget til grund for sammensætningen af bestyrelsen,” siger Claus Wiinblad og går videre til at beskrive kombinationen af kontinuitet og fornyelse.

Forandring
På generalforsamlingen blev der talt meget om forandring og fornyelse. Men Jørgen Tandrup har siddet i bestyrelsen siden 2002. Er han et udtryk for fornyelsen?

”Du får mig ikke til at sige andet, end at den kombination, vi har fået i den nye bestyrelse er en kombination af kontinuitet og fornyelse.”

Business.dk har igennem tre dage forsøgt at få en kommentar fra Henrik Ekman, aktiechef i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, men han har ikke ønsket at udtale sig. LD ejer 4,2 procent af Daniscos aktier.

Efter Daniscos generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig med Jørgen Tandrup som bestyrelsesformand og Håkan Björklund som næstformand.

Derudover tæller de nye ansigter i Daniscos bestyrelse Søren Skou, skibsreder og chef for Mærsk Tankers. Jens Ovesen, finansdirektør hos TDC. Og Diego Bevilacqua, en brite med direktørjob i blandt andet Unilever.

Tidligere på året lykkedes det storaktionærerne at få den daværende bestyrelse skrottet. For Anders Knutsen betød det et farvel til syv år på posten som bestyrelsesformand.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen