Berlingske Business

Danfoss rykker ind i smart homes med ny termostat-app

app
Med Danfoss' app kan man styre temperaturen i hjemmet med telefonen - også selvom man befinder sig på et helt andet sted.

Danfoss har lanceret en app, som gør det muligt at styre husets termostater via mobiltelefonen. Målet er at få europæiske boligejere til at skifte en halv milliard gamle, mekaniske termostater ud med nye elektroniske termostater.

Danfoss tager endnu et skridt på vejen til at levere termostater til fremtidens smart-homes. Den danske industri koncern har netop lanceret en app, som skal gøre det hurtigere og lettere at styre opvarmningen af hjemmet.

App’en kommer fire år efter, at Danfoss lancerede sine første elektroniske termostater, som kontrolleres via det trådløse styringssystem Danfoss Link. Hidtil har kunderne været henvist til at indstille huset termostater ved at programmere via en Danfoss Link-skærm, men nu flytter styringen over i mobiltelefonen, som kommer til at fungerer som en fjernbetjening.

»Grunden til, at vi har lavet app’en, er at vi gerne vil forbedre kundeoplevelsen, og gøre det nemt at styre termostaterne, når der er brug for det. Derfor har vi brugt de sidste par år på at udvikle en app og teste den i danske og europæiske hjem,« siger Glenn Kristiansen, seniordirektør med ansvar for Danfoss radiatortermostat-forretning.

Danfoss/regnskab

Danfoss’ app kommer på et tidspunkt, hvor en række virksomheder arbejder på at finde frem til den helt rigtige, smarte løsning til at styre elektronikken i boliger.

Størst opmærksomhed har den amerikanske virksomhed Nest, der i dag er ejet af Google, vakt med sine smart home-løsninger, som omfatter temperaturstyring luftbaserede varme- og kølesystemer, fjernbetjening af røg- og indbrudsalarmer, kameraer og vaskemaskiner. Ifølge Glenn Kristiansen er Google-ejede Nest dog ikke en direkte konkurrent til Danfoss.

»Nest er fantastiske til at styre luftbaserede varme- og kølesystemer. Men det kan ikke umiddelbart bruges i Europa, hvor vi har vandbaserede varmesystemer med radiatorer og gulvvarme. At sammenligne Nests med Danfoss Link App svarer derfor lidt til at sammenligne vores system med det system, man har i bilen, når man skruer op og ned for varme og aircondition,« siger Glenn Kristiansen, der først og fremmest ser konkurrencen komme fra traditionelle, mekaniske termostater.

Danfoss

»Vi satser især på at få fat i markedet for renoveringer. De traditionelle, mekaniske termostater blev installeret fra 1970’erne og frem. I Danmark alene findes der et sted mellem 10 og 15 mio. mekaniske termostater, som kunne trænge til at blive skiftet ud. På europæisk plan er vi helt oppe på en halv mia. termostater af ældre model. Man ville kunne spare meget energi ved at skifte dem ud med elektroniske termostater,« siger Glenn Kristiansen, der også har sørget for, at de kunder, der allerede har elektroniske Danfoss-termostater, kan opgradere deres termostater for et forholdsvis beskedent beløb.

Med styresystemet Danfoss Link og den nye app kan Danfoss i teorien kunne udvide systemet til at omfatte en bred vifte af funktioner i boligen. F.eks. kan man godt forestille sig, at Danfoss Link-systemet også kunne udvides til at styre varmepumper og aircondition smart.

15BUSAsetek.jpg

»Men jeg ser ikke Danfoss være en total løsningsleverandør til smart homes i fremtiden. Vi ved, hvor vi har vores kompetencer, nemlig inden for regulering af vandbaseret varme fra radiatorer og gulvvarme. Så det koncentrerer vi os om. Men her findes også en række muligheder for at udvikle nye løsninger og features,« siger Glenn Kristiansen, der nævner muligheden for at kunne benchmarke sit varmeforbrug med andre brugere af Danfoss Link App’en, som et eksempel.

Samtidig er Danfoss åben over for at lade sine elektroniske termostater indgå i andre virksomheders bud på totalløsninger til smarthomes.

»Der mange små systemintegratorer, som forsøger at udvikle systemer, der kan styre hele boligen, inklusive termostater, altså en slags total smart home-løsning. Der, hvor det giver mening for os, samarbejder vi med dem, og spiller ind med vores termostater. Men det er et marked, der først er ved at blive bygget op,« siger Glenn Kristiansen.

Formuen svulmer hos familiefirmaer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen