Berlingske Business

Danfoss har fuldt fart på i årets første kvartal

Kim Fausing
Administrerende direktør i Danfoss, Kim Fausing, præsenterer resultaterne for årets første tre måneder. Foto: Danfoss Foto:

Danfoss fortsætter de gode takter fra 2017 og leverer i første kvartal 2018 en vækst i omsætningen på ni pct. i lokal valuta, mens driftsindtjeningen stiger hele 19 pct. til 1,2 mia. kr.

Globale megatrends som urbanisering, digitalisering og elektrificering rykker hurtigt i øjeblikket. Og det er ifølge Danfoss topchef, Kim Fausing, en stor del af forklaringen på, at den sønderjyske industrigigant vokser markant i årets første tre måneder.

Omsætningen landede på knap 1,5 mia. euro eller lige knap 11 mia. kr., hvilket er en vækst på ni pct. målt i lokal valuta. Målt i euro er væksten dog knap så prangende, nemlig 2,6 pct.

Forklaringen er en markant fald i den amerikanske dollar i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal 2017, hvilket har haft en negativ valutaeffekt på Danfoss omsætning på godt seks pct.

Samtidig vokser driftsindtjeningen (EBIT) med 19 pct. til 166 mio. euro eller 1,2 mia. kr., mens nettooverskuddet vokser 22 pct. til 113 mio euro eller lige knap én mia. kr.

Fausing: Danfoss er mere relevant end nogensinde

Udover de globale megatrend, mener Kim Fausing også, at en del af forklaringen ligger i, at energieffektivitet er kommet højt på den internationale dagsorden som en omkostningseffektiv måde at bekæmpe klimaforandringer og luftforuerening på.

»Disse stærke trends gør Danfoss mere relevant end nogensinde, og giver os et stærkt udgangspunkt for at investere i nye teknologier, som matcher verdens og vores kunder fremtidige behov," siger Kim Fausing, i en pressemeddelelse.

Når man ser på Danfoss' markeder, fortsætter væksten fra 2017 i Nordamerika, Europa og Kina ind i 2018. Ifølge Danfoss mest markant på det kinesiske marked, hvor investeringer i energieffektive og klimavenlige løsninger, herunder varmepumper og udbygning af fjernvarmesystemer, driver en øget efterspørgsel på Danfoss-teknologier.

Hydraulikløsninger i vælten

Også når man ser på Danfoss fire forretningssegmenter, er væksten bredt funderet, oplyser Danfoss. Selskabet fremhæver især Danfoss Power Solutions, der bl.a. leverer hydraulikløsgninger til såkaldte off highway-køretøjer, det vil sige store maskiner, som bruges i landbrug, skovbrug og bygge- og anlægsbranchen. Forretningen er meget konjunkturfølsom, men vokser lige nu kraftigt og leverer koncernens højeste vækst.

Danfoss forventer fortsat at »fastholde eller udbygge sine markedsandele og samtidig fastholde en profitabilitet målt som margin på niveau med 2017 efter betydelige investeringer i digitalisering,« skriver selskabet.

Danfoss aflægger med virkning fra i år regnskab i euro.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen