Berlingske Business

Danfoss-datter bløder

Danfoss-datter bløder - 1
Foto:

Industrikoncernen Sauer-Danfoss, som Danfoss ejer 55 pct. af, er voldsomt ramt af finanskrisen. I 2. kvartal er omsætningen mere end halveret, og koncernen får et kvartalsunderskud på 122 mio. dollar. (Opdateret 12.15)

Omsætningen for kvartalet faldt med hele 55 pct. til 277,4 mio. dollar sammenlignet med en omsætning på 611,5 mio. dollar i andet kvartal 2008. Korrigeret for udsving i valutakurser faldt omsætningen i andet kvartal med 51pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Sauer-Danfoss oplyser, at den i 2. . kvartal har lidt et nettotab på 121,8 mio. dollar (644 mio. kr.) sammenlignet med et overskud på 22,7 mio. dollar (121 mio. kr.) for andet kvartal 2008.

Koncernens ordrersituation understreger situationens alvor.

Virksomheden modtog i 2. kvartal nye ordrer til en værdi af 173,4 mio. dollar, hvilket er et fald på 73 pct. i forhold til andet kvartal 2008. Den samlede ordrebeholdning var den 30. juni 2009 på 407,8 mio. dollar, hvilket var 61pct. mindre end på samme tidspunkt sidste år.

“Det dramatiske fald i mængden af nye ordrer og i ordrebeholdningen afspejler de væsentlige fald, som vores kunder rapporterer om i så godt som alle markeder og regioner,” oplyser Sven Ruder, President og Chief Executive Officer for Sauer-Danfoss, i en pressemeddelelse.

Nye fyringer på vej
Den katastrofale udvikling kommer tilsyneladende til at koste job.

“Omfanget af den globale recession, som afspejles i omsætningsfaldet på 55 pct. i andet kvartal, overgår, hvad vi troede, der var realistisk for blot tre måneder siden. Derfor sætter vi yderligere aktiviteter i gang for at reducere vores omkostninger som reaktion på den faldende omsætning, hvilket betyder en stigning i omkostninger i forbindelse med reduktion af medarbejderstaben og omstruktureringer. Vi kan fortsat ikke med nogen sikkerhed forudse, om vi har nået bunden. Både omfanget af nedgangen og usikkerheden om fremtiden gør, at vi må revidere vores forventninger. Derfor reviderer vi vores forventninger tilsvarende, ” udtaler Sven Ruder.

Grimt første halvår
I hele første halvdel af 2009 har Sauer-Danfoss oplevet et fald i salget på 45 pct. Nettotabet i 2009 løber indtil videre op i 200 mio. dollar, svarende til 1,1 milliard kr., mod et overskud sidste år på 50,6 mio. dollar.

På helårsbasis venter Sauer-Danfoss et fald i omsætningen på 45-50 pct. i forhold til 2008.

Og koncernledelsen frygter et tab for hele 2009 på mellem 17, og 1,9 milliarder kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen