Berlingske Business

Arkil opnår netop overskud i 2016 og ser klar forbedring forude

ar
Arkivfoto. Foto:

Arkil Holding havde tilbagegang på så godt som alle poster på resultatopgørelsen over 2016, men forude ser Arkil forbedringer på i hvert fald bundlinjen, fremgår det af årsrapporten onsdag middag.

Omsætningen faldt i 2016 med knap 10 pct. til 3017,0 mio. kr. fra 3346,8 mio. kr. i 2015. Arkil forklarer, at den faldende omsætning skyldes et "bevidst reduceret ordreindtag på større projekter".

Overskuddet af primær drift faldt også væsentligt i 2016, da det landede på 6,3 mio. kr. mod 42 mio. kr. i 2015. Tab og nedskrivninger på omkring 94 mio. kr. på tre konkrete projekter trykker, fortæller Arkil, der i regnskabet betegner udviklingen i 2016 som "ikke tilfredsstillende".

- Det blev i årets løb klart, at omkostningerne til færdiggørelse af flere projekter ville blive markant højere end forventet ved årets start. Den negative udvikling og reducerede forventninger til aktiviteten fremadrettet medførte midt på året beslutning om straks at afvikle forretningsområdet Civil Works og overføre fortsættende aktiviteter til bestående forretningsområder, siger administrerende direktør Jesper Arkil i forbindelse med regnskabet.

F-35

- Koncernens øvrige forretning har i 2016 fortsat den positive udvikling fra 2015 med en god aktivitet og tilfredsstillende udvikling, med en flot indtjeningsvækst, fortsætter han.

Overskuddet før skat endte i 2016 på 5,0 mio. kr. Til sammenligning var resultatet før skat på 52,3 mio. kr. året forinden. 2016-resultatet var i den gode ende af de udmeldte forventninger på et overskud før skat på minus 20 til plus 10 mio. kr.

I 2017 venter Arkil en omsætning på samme niveau som i 2016 - nemlig omkring 3000 mio. kr. Til gengæld ser selskabet et gevaldigt løft i overskuddet før skat til mellem 60 og 90 mio. kr.

- Ved indgangen til 2017 er de projekter, som har belastet regnskabet så hårdt de seneste to regnskabsår, endelig færdiggjort, bortset fra enkelte mindre restarbejder. Tilbage står det retlige efterspil, som må forventes at løbe over adskillige år, lyder det fra Jesper Arkil.

Han tilføjer, at udfaldet af sagerne kan hive i enten positiv eller negativ retning, når afgørelsen er klar.

Arkil fortalte i november, at en tvist mellem selskabet og Banedanmark kan komme til at trække i langdrag, og at det kunne tage op til tre år, før den bliver afgjort. Sagen handler om en kontrakt på sporombygningsprojektet på Østfyn, der blev ophævet på grund af forsinkelser af Banedanmark i maj sidste år. Arkil mener dog, at ophævelsen ikke var berettiget.

Samtidig er Arkil også part i en sag om projektet E3001, der omhandler vejbroer på Lolland og Falster i forbindelse med Ringsted/Femern-projektet.

Ny adm. direktør hos Danfoss

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen