Berlingske Business

Aktionæroprør i Topsil: Vil sælge virksomheden

Topsil
Topsil Foto:

En del af ejerkredsen bag Topsil er så utilfredse med ledelsen, at de vil forsøge at sælge virksomheden til gavn for aktionærerne.

En del af ejerkredsen bag Topsil - ledet af en mindre privat investor - er så utilfredse med selskabets bestyrelse og ledelse, at de på generalforsamlingen fredag den 24. april foreslog, at producenten af siliciumskiver burde hyre en ekstern rådgiver og forsøge at sælge virksomheden til gavn for aktionærerne.

Det stemte 41 pct. af de fremmødte aktionærer for, mens 59 pct. stemte imod.

Det var privatinvestor Birger Raben-Skov, der havde stillet forslag om at afsøge mulighederne for et salg, "da såvel bestyrelse som administrativ ledelse af Topsil desværre ikke har vist sig i stand til at fremvise tilfredsstillende resultater for Topsil gennem en længere periode," lød begrundelsen blandt andet i forslaget.

55.533.130 af aktierne stemte for forslaget, mens 80.002.137 af aktierne stemte imod. Det svarer til, at omkring 25 pct. af de stemmeberettigede gjorde deres rettigheder som ejere af Topsil gældende.

Birger Raben-Skov skriver i en sms til Ritzau Finans, at forslaget "mod alle odds" fik stor opbakning - blandt andet fra Smallcap Danmark, der ifølge det seneste årsregnskab ejer 7,6 pct. af aktierne i Topsil. Ritzau Finans forsøger at få en kommentar fra Smallcap Danmark.

Til spørgsmålet om, hvorfor Birger Raben-Skov stillede forslaget om at sætte en salgsproces i gang, svarer han: "Det giver vist sig selv, hvis du nærlæser regnskabet - Topsil er teknisk konkurs 1-3-16!".

Topsil fik sidste forår forlænget sin bankforbindelse med et år til den 1. marts 2016 og forventer ikke selv at komme i likviditetsbekneb i løbet af 2015.

Topsil skriver i sit regnskab, at ledelsen vurderer, at "finansieringen af koncernens fremtidige drift kan gennemføres med det nye bankengagement med Jyske Bank og pengestrømme fra driften". Derudover har selskabet mulighed for at udstede nye aktier. Ved nytår kunne Topsil - der sidste år fik et underskud på 41 mio. kr. - imidlertid også se frem til at skulle tilbagebetale 188 mio. kr. i løbet af de næste 12 måneder.

Sidste års resultat var tynget af en reklamationsret i andet kvartal, der ifølge ledelsen belastede driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) med ca. 30 mio. kr. Selv uden den kedelige sag havde selskabet altså alligevel præsteret et underskud i 2014 - for fjerde år i træk.

Det har fået aktien så meget i modvind, at selskabet handles væsentligt under aktionærernes egenkapital. Egenkapitalen er dog hovedsageligt bundet i en ny fabrik i Frederikssund, som fortsat har sit første overskud til gode. Topsils samlede markedsværdi er tirsdag på 232 mio. kr., mens selskabets egenkapital ved udgangen af 2014 var på 327 mio. kr. Topsil-aktien koster tirsdag 0,45 kr.

Ritzau Finans forsøger at få en kommentar fra Topsil.

Topsil

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen