Berlingske Business

Aarsleff overskud viger lidt

Aarsleff
Aarsleff, der i regnskabet kommenterer udviklingen i de første ni måneder af 2015/16, peger på, at omkostningerne til salg og administration er øget til 8 pct. af omsætningen fra 7,2 pct. af omsætningen sidste år.

Per Aarsleff måtte i også i tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår se overskuddet falde en smule fra samme periode sidste år. Forretningsområdet Anlæg og Byggeri klarer sig som ventet, mens Rørteknik er præget af vanskelige markedsvilkår i Polen, Rusland og Ukraine. Udviklingen i Aarsleffs sidste forretningsområde, Fundering, betegnes som "positiv".

Omsætningen faldt i tredje kvartal til 2705 mio. kr. fra 2718 mio. kr., og resultatet af primær drift bakkede til 130 mio. kr. fra 150 mio. kr. i tredje kvartal af 2014/15. Endelig faldt resultatet før skat til 127 mio. kr. fra 145 mio. kr., og efter skat var der 96 mio. kr. i plus mod 112 mio. kr. i tredje kvartal året før.

Aarsleff, der i regnskabet kommenterer udviklingen i de første ni måneder af 2015/16, peger på, at omkostningerne til salg og administration er øget til 8 pct. af omsætningen fra 7,2 pct. af omsætningen sidste år. Det svarer til, at omkostningsbasen er øget med ekstra omkring 60 mio. kr. i de første ni måneder.

BYGGE OG ANLÆG

I bygge og anlæg steg omsætningen de første ni måneder til 5327 mio. kr. fra 5188 mio. kr., mens resultatet før renter faldt til 181 mio. kr. fra 219 mio. kr.

»Resultatet i Per Aarsleff A/S er bedre end forventet, mens resultatet i segmentets øvrige selskaber samlet set ikke lever op til forventningerne ved regnskabsårets begyndelse. Især Wicotec Kirkebjerg A/S, Aarsleff Rail A/S og Ístak hf. har ikke præsteret som forventet,« skriver Aarsleff og uddyber:

»Der er høj aktivitet på tilbudssiden med relativt høje tilbudsomkostninger til følge. Der er gode muligheder i markedet, men konkurrencen er hård.«

Dom fra USA genåbner drama om Thulebasen TIL ARKIV. THULEBASEN.

VANSKELIGE VILKÅR I RØRTEKNIK

I rørteknik er det især i øst, at Aarsleff er ramt af tilbagegang.

Omsætningen i Danmark steg 17 pct. til 367 mio. kr., men samlet blev det til et fald i salget til 1029 mio. kr. fra 1158 mio. kr. i de første ni måneder af 2014/15. Desuden blev resultatet før renter næsten halveret til 31 mio. kr. fra 61 mio. kr.

»Det samlede resultat i de udenlandske selskaber er under det forventede. Selskaberne i Sverige, Finland og Litauen er i en stabil udvikling, mens selskaberne i Polen, Rusland og Ukraine er stærkt påvirket af vanskelige markedsvilkår. Selskaberne i Polen og Rusland er tabsgivende, og i Ukraine er aktiviteterne indstillet,« skriver Aarsleff.

POSITIV UDVIKLING I FUNDERING

Forretningsområdet Fundering udvikler sig til gengæld overordnet positivt.

Dom fra USA genåbner drama om Thulebasen TIL ARKIV. THULEBASEN.

Omsætningen steg i de første ni måneder til 1240 mio. kr. fra 1170 mio. kr., og resultatet før renter blev forbedret til 97 mio. kr. fra 72 mio. kr.

»Resultatet af de danske aktiviteter er markant bedre end forventet ved regnskabsårets begyndelse, og der er høj aktivitet på det danske marked. Det samlede resultat i de udenlandske selskaber lever ikke op til forventningerne primært som følge af resultatet i Polen,« fremhæver Aarsleff om udviklingen.

FORVENTNINGERNE FASTHOLDES

For hele 2015/16 fastholdes forventningerne om et resultat på 400 mio. før skat. Forventningerne blev nedjusteret med cirka 30 mio. kr. i halvårsregnskabet.

Bispebjerg Hospital i København.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen