Berlingske Business

A.P. Møller Holding klar med milliardinvestering i Afrika

FILES-DENMARK-TRANSPORT-SHIPPING-EARNINGS-MAERSK
Foto:

A.P. Møller Holding, selskabet bag den store danske olie- og shippingkoncern, skaber en ny kapitalfond, der i første omgang primært skal investere i Afrika.

A.P. Møller Holding, selskabet bag den store danske olie- og shippingkoncern, skaber en ny kapitalfond, der i første omgang primært skal investere i Afrika.

Fonden er dannet sammen med PKA, Pension Danmark og Lægernes Pension og får i første omgang et kapitaltilsagn på 3,5 mia. kr., men vil senere kunne nå op på 7 mia. kr.

Fonden vil fokusere på energi og elektricitet og vil blandt andet komme til at skyde penge i jernbaner, veje og lufthavne.

”Der er i Afrika et kæmpestort behov for at investere i infrastruktur. Men derudover forventer vi også en positiv økonomisk vækst, fordi der en kraftig befolkningsvækst og en voksende middelklasse og mange har store mineralforekomster og frugtbar landbrugsjord,” siger Kim Fejfer, der bliver ledende partner for den nye kapitalfond, til Berlingske.

APM Terminals_business

Fejfer har en lang erfaring i A.P. Møller-Mærsk, hvor han indtil sidste år stod i spidsen for det store havneselskab APM Terminals.

Den nye fond bliver administreret af den nyskabte konstruktion A:P. Møller Capital, der er en kapitalfond under A.P. Møller Holding. Den er skabt efter et ønske fra Robert Uggla, der er barnebarn efter Mærks Mc-Kinney Mølller

”Ideen om at skabe en kapitalfond er skabt af Robert Uggla. Jeg har samlet et team som er ledet af fire partnere, der alle har mange års erfaringer i at investere i mindre udviklede lande,” siger Kim Fejfer.

Udover ham selv er det Jens Thomassen, der tidligere har været i fonden Denham Capital, Lars Reno Jakobsen, der har arbejdet mere end 40 pr for A.P. Møller-Mærsk og Joe Nicklaus Nielsen, der har arbejdet med større transaktioner i A.P. Møller-Mærsk.

»Jeg har samlet et team der alle har mange års erfaringer med at investere og drive forretning i mindre udviklede lande,« siger Kim Fejfer

Fonden skal  understøtte bæredygtig økonomisk vækst i Afrika, men skal samtidig sikre, at investorerne opnår en attraktiv forrentning af deres kapital. Fonden har en forventet levetid på 10 år og en målsætning om at foretage 10-15 investeringer.

Fonden vil fokusere på 10 afrikanske lande, hvor vækstforventningerne tegner mest lyse. Det drejer sig om Senegal, Etiopien, Marokko, Tanzania, Elfenbenskysten, Kenya, Egypten, Ghana, Sydafrika og Nigeria.

MaerskLine

Peter Damgard Jensen, adm. direktør  for PKA siger, at han ser lyst på investeringer i Afrika,

»Vi har god erfaring med investeringer i Afrika og vi har i lang tid gerne villet investere mere på kontinentet. Med denne nye fond vil vi lave infrastrukturinvesteringer i Afrika og få mulighed for at sikre et godt afkast til vores medlemmer og samtidig gøre en positiv forskel i overensstemmelse med FN’s bæredygtighedsmål,« siger han i en meddelelse.

Også Torben Möger Pedersen, adm. dir i PensionDanmark er glad for at være medinvestor i den nye fond.

»Vi ser det som en enestående mulighed for at investere i en region med høj økonomisk vækst og attraktive investeringsmuligheder sammen med en partner, A.P. Møller Capital, der har omfattende erfaringer med investeringer i regionen kombineret med et stærkt netværk og en stærk pipeline af attraktive investeringsmuligheder. Fonden er et godt eksempel på, hvordan privat kapital kan mobiliseres i stor skala og bidrage til opfyldelsen af FNs Verdensmål,« hedder det fra Torben Möger Pedersen.

Fonden vil efter de første tilsagn være åben for yderligere institutionelle investorer i de næste 12 måneder. Ambitionen er at opnå et samlet kapitaltilsagn på en mia. dollar eller ca. syv mia. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen