Berlingske Business

Vestas: Effekt af skattefordel først i 2014

Cop 15
Hos Vestas regner de fortsat med totalt at levere fem GW i 2013, pointerer Jens Velling. Foto:

Den længe ventede forlængelse af skatterabatten for grøn energi i USA har vakt jubel hos Vestas, der dog først får resultatet af støtteordningen at se til næste år.

Vestas og den øvrige vindmølleindustri har længe holdt vejret i spænding og ventet på, hvorvidt politikerne i USA ville forlænge den såkaldte PTC-ordning, der giver skatterabat til produktion af vindmølleenergi.

Nu kan investorer og Vestas ånde lettet op, fordi støtteordningen er blevet forlænget med et år. Den afgørende skattefordel gælder alle projekter, der startes op i 2013 og afsluttes i 2014, og det glæder Vestas:

"USA har jo i 2011 og 2012 været det største marked for os, så det er klart, at det er vigtigt for os, at PTC-ordningen er blevet forlænget. Vi er enormt glade for, at det lykkedes," siger Jens Velling, pressemedarbejder hos Vestas, til Berlingske Business.

Vestas: Rutinetjek fældede økonomidirektør Cop 15

Hos Vestas regner de fortsat med totalt at levere fem GW i 2013, pointerer Jens Velling, men herudover er det svært at sætte tal på, hvad forlængelsen af støtteordningen får af betydning for Vestas i det kommende år.

"Resultatet af den her forlængelse ser vi nok først i 2014, men det ligger ikke bare hos os. Kunderne skal jo komme med ordrer, men selv om vi har reduceret arbejdsstyrken i USA med næsten 20 procent i 2012, så er vi indrettet på at være meget fleksible og klar til at modtage ordrer," siger Jens Velling.

Markedets op- og nedture gør, at det er svært at forudsige, hvor mange ordrer, der kommer ind. Derfor har Vestas gennemført fyringsrunder flere steder i USA i 2012, fordi det er for dyrt for vindmølleproducenten at have fabrikker til at stå tomme og ubrugte.

"Støtteordninger som PTC har stor betydning for os og markedet, for hvis støtteordninger falder væk, så falder markedet også væk. Det gør det vanskeligt for os, fordi det er dyrt at have fabrikker stående, som ikke bliver brugt. Men vi satser virkelig på markedet i USA," siger pressemedarbejder hos Vestas, Jens Velling til Berlingske Business.

VestasHus-Business

Flere projekter har grundet uvisheden omkring PTC-ordningens eventuelle forlængelse været sat i bero, mens andre har fremskyndet projekterne for at få dem færdige. Kravene til skatterabatten, som politikerne i USA nu har forlænget, er, at projekterne skal startes op i 2013 og afsluttes i 2014.

Det kan være vanskeligt for nogle vindmølleprojekter, som tager længere tid at starte op. Vestas kan ikke melde, hvorvidt det vil spænde ben for deres projekter, da det afhænger af antal og størrelsesorden, men så gerne, at der ikke var en helt så kortsigtet frist på skattefordelen.

"Vi har længe kalkuleret med, at den ville udløbe, så det er jo temmelig positivt for os, at den nu er blevet forlænget. Men vi og resten af industrien har altid sagt, at vi ville foretrække, hvis der kom en langsigtet politisk løsning på plads," siger Jens Velling, pressemedarbejde hos Vestas.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen