Berlingske Business

Topministre sat på plads i solcellesag

124905
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) arkivfoto. Foto:

Rigsrevisionen har ret til at granske det lovforberedende arbejde i den såkaldte solcellesag, understreger Folketingets Præsidium.

Regeringen kan ikke holde Rigsrevisionen fra at undersøge det lovforberende arbejde i solcellesagen. Det understreger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), efter det ekstraordinære møde om sagen i Folketingets Præsidium onsdag formiddag.

»Statsrevisorerne agter at gennemgå solcellesagen som planlagt,« siger Mogens Lykketoft.

Solcellesagen begyndte for alvor at rulle i maj måned, da Berlingske afslørede lovsjusk i Klima- og Energiministeriet omkring statsstøtte til solceller. Loven måtte siden ændres flere gange, hvilket gav store konsekvenser for såvel virksomheder som udbygningen med solceller herhjemme.

På den baggrund bad Folketingets statsrevisorer Rigsrevisionen om en grundig undersøgelse af statens støtte til solceller og lovarbejdet i perioden 2010-2013.

Men den undersøgelse satte regeringstoppen spørgsmålstegn ved, da man ikke mente, at Rigsrevisonen per automatik skal have udleveret alle papirer om det lovforberedende arbejde.

Det skete i et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) samt social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) sendte i forrige uge.

Brevet medførte massiv kritik af regeringen, og blandt andre næstformand i Folketingets Præsidium, Bertel Haarder (V) mente, at regeringen forsøgte at skjule oplysninger om sagen.

Helle Thorning-Schmidt har i lighed med Bjarne Corydon siden understreget, at de med brevet til Lykketoft blot ønsker en principiel diskussion.

»Vi har ikke sagt nej til at samarbejde med Rigsrevisionen. Vi vil bare gerne rejse en principiel diskussion af, om Rigsrevisionen bør have adgang til at kontrollere det lovforberedende arbejde,« sagde Helle Thorning-Scmidt i forbindelse med et pressemøde i sidste uge.

Og den diskussion får Helle Thorning-Schmidt. Det understregede Mogens Lykketoft efter onsdagens møde.

»Den diskussion tager vi gerne uden sammenhæng med solcellesagen, da den kører i sit regi,« siger han.

Men Folketingets formand regner ikke umiddelbart med, at diskussion kommer til at rykke noget.

»Der er på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at et flertal i Folketinget er klar til at lave loven om,« siger Mogens Lykketoft.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), foreslog allerede inden mødet, at man skulle splitte sagen op i to, så regeringen udleverer arbejdsdokumenter i sagen, men samtidig får et løfte om en principiel debat om Rigsrevisionens generelle praksis. Det løfte er nu givet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen