Berlingske Business

Danfoss sætter rekord i lønsomhed i 2014

danfoss
Foto:

Både Danfoss' omsætning og indtjening satte rekord i 2014, og i 2015 vil topchef Niels B. Christiansen give den yderligere gas. Omsætningen skal vokse med fem til ti pct., mens indtjeningen være på niveau med i år, oplyser den sønderjyske industrikoncern.

Med en omsætning på 34,4 mia. kr. og et resultat af primær drift  for ekstra indtægter og udgifter på 4,4 mia. kr. blev 2014 et rekord år for den danske industrikoncern på Als.

Det globale behov for infrastruktur, fødevareforsning, energibesparelser og klimavenlige løsninger fortsatte med at drive efterspørgslen efter teknologi fra Danfoss, skrive selskabet i sin Årsrapport.

Omsætningen voksede således som ventet fire pct. i lokalvalutat til 34,4 mia. kr., hvilket er den højeste omsætning nogensinde, og samtidig blev 2014 det stærkeste år målt på lønsomhed i Danfoss' historie. Resultatet af primær drift (EBIT) voksede 13 pct. til 4,4 mia. kr. Det svarer til 12,7 pct. af omsætningen.

Resultatet før skat voksede med knap syv pct. til knap 3,5 mia. kr., mens overskuddet, når skatten er betalt var stort set uændret 2,3 mia. kr. sammenlignet med 2013.

aaa

»Vi er meget tilfredse med vores stærke resultat, som vi har opnået trods lav vækst i den globale økonomi,« siger selskabets topchef Niels B. Christiansen i en pressemeddelese.

Ifølge Niels B. Christiansen skyldes resultaterne Danfoss systematiske arbejde med at blive mere konkurrencedygtige og fleksible.

»Vi er lykkedes med at opbygge en Supply Chain i verdensklasse med et stærkt fokus på kvlaitet, pålidelighed og innovation. Vores velsmurte maskinerum gør os i stand til at øge foku spå at udvikle og investee i forbedringen af koncernens markdsposition,« siger Niels B. Christiansen.

Der er dog stor foskel på, hvordan salget udvikler sig i Danfoss' forskellige salgsregioner.

Nordamerikan fortsatte således den vækst, som har kunnet spores gennem hele 2014, hvor Danfoss, der er et 100 pct. familieejet virksomhed, løbende har offentliggjort kvartalsregnskaber.

18BUSDanfoss.jpg

Væksten i lokal valuta i USA blev på ni pct., og da USA er et stort marked kunne det aflæses på koncernens samlede salg.

Danfoss, der forsøger at overkomme de svage globale vækstrater ved at fokusere på særlige vækstlommer, ser også ud til at hvave haft helt med den strategi. I hvert fald melder koncernen om tocifrede vækstrater i Indien og Tyrkiet, som er to af de lande, der er udråbt til vækstlommer.

Samtidig glæder Danfoss sig over, at det er lykkedes at holde et salg i det krise ramte russiske marked »næste på niveau« med 2013. I Asien voksede salget i Kina lidt i forhold til 2013, mens der var gang i det japanske marked med en vækst på hele 24 pct.

Danfoss lancerede sidste år en ny fase i selskabets strategi, der er blevet døbt Core and Clear, nemlig en fase, hvor der skal være langt større fokus på at skabe vækst end tidligere.

KH

Et af de største vækstinitiativer, der blev taget i 2014 var opkøbet af Vacon, en finsk producent af såkaldte frekvensomformere, som er en slags elektroniske hastighedskontroller, til motorer. Danfoss indgik også en strategisk alliance med verdens største producent af sokalte solar invertere, ligesom selskabet som nævnt investerede i vækstlommer i blandt andet Indien og Tyrkiet.

Samtidig forsøger den sønderjyske industrikoncern at gøre sig mere lækker over for kunderne og interessenter med sin ny brandingstrategi »Engineering Tomorrow«.

»Vi har momentum og er optimistiske i forhold til 2015. Dog forventer vi fortsat lav vækst i den globale økonomi og forsat lav sigtbarhed, hvilket blandt andet skyldes de tiltagende vanskelige betingelser og laverer forventninger til den økonomiske udvikling i Rusland,« siger Niels B. Christiansen i pressemeddelelsen.

Omsætningen ventes dog at få fart på i 2015. Inklusive effekten af opkøbet af finske Vacon ventes omsætnigen af vokse med fem til ti pct. EBIT før andre indtægter og udgifter ventes at lande på niveau med 2014. At EBIT ikke fortsætter med at vokse i 2015, skyldes først og fremmest omkostningerne ved at integrere Vacon i Danfoss-koncernen, fremgår det af årsrapporten.

Danfoss

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen