Berlingske Business

Nyrige kineseres skinkesult sender prisen i vejret i Spanien

600547751.jpg

I Kina har landets stigende antal velhavende borgere fået smag for den spanske delikatesse iberisk skinke, som i løbet af blot et årti er landet på hylderne i mange kinesiske supermarkeder.

Og det betyder, at prisen på skinken stiger betragteligt i grisenes hjemland, skriver El País.

- Det er nu, at den iberiske skinke vil lande det rette sted: Som et produkt på højde med kaviar eller trøffel, siger René Lemée, der er eksportchef i virksomheden Cinco Jotas, til avisen.

Cinco Jotas begyndte at sælge skinken i Kina i 2014. I dag er det virksomhedens største udenlandske marked.

- Den økonomiske krise i Spanien har været en tilskyndelse til at vende sig mod udlandet, og det har gjort det muligt for flere folk at lære skinken at kende og blive forelsket i den, siger han til El País.

Men succesen i Kina er ikke uden omkostninger, pointerer Lemée.

27BUS20170623-141454-4-0945.jpg

Det tager mange år at producere iberisk skinke. De særlige griseracer, som blandt andet lever af agern, har begrænset plads at græsse på. Det skal nemlig være på såkaldte "dehesas". Det er marker, hvor der vokser egetræer.

- Vi kan ikke producere den skinke, vi gerne vil, fordi vi har brug for to hektar land til hvert dyr, siger eksportchefen.

Derfor vil prisen fortsætte med at stige, fastslår René Lemée.

The Guardian skriver, at prisen på skinkerne er steget med ti procent. Et lår på 7,5 kilo kan koste mellem 150 euro og 600 euro.

Roberto Batres er enig i René Lemées vurdering. Han står i spidsen for Shanghai de Delaiberia Gold, som eksporterer skinke, vin og olivenolie til Kina.

- Det er uundgåeligt, at prisen i Spanien kommer til at stige, siger han til The Guardian.

- Virksomhederne, som har handelslicens i Kina, har ikke nok skinke til at imødekomme kinesernes efterspørgsel.

27BUS20170623-141455-1-0945.jpg

Derfor er kineserne blandt andet begyndt på at importere råt grisekød, der er frosset ned. Så vil de selv tørre og lagre kødet.

Det er en proces, som for mange stadig er lige så mystisk som at fremstille fin vin, skriver den britiske avis.

Når benet skal skæres af, bliver det blandt andet sat på en ramme kaldet jamonero, og så skal det skæres manuelt med et langt, smalt knivblad.

- De har etableret en skinke-skære-skole i Kina, siger Batres.

- Det er et tegn på, hvor langt produktet har trængt ind i markedet.

Men indtil videre, tilføjer Roberto Batres til The Guardian, er den kinesiske skinke stadig meget salt.

/ritzau/

Helle

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen