Berlingske Business

Erhvervsliv bakker op om CO2-beslutning

FILE GERMANY CO2 LEVELS
Foto:

Europaparlamentets beslutning om en plan der midlertidigt fjerner 900 millioner CO2-kvoter fra markedet, bliver mødt med tilfredshed i dansk erhvervsliv.

Dansk Erhverv og Dansk Energi bakker op om Europaparlamentet nyvedtagne plan for at rette op på det skrantende marked for CO2 kvoter.

Dansk Erhverv mener, at planen, der midlertidigt skal fjerne 900 millioner CO2-kvoter fra markedet, er den rigtige langsigtede beslutning for både klima og erhvervsliv, selv om det bliver lidt dyrere på kort sigt.

”Vi er optaget af den økonomiske udfordring, som EU står midt i, men hvis ikke vi fastholder forsøget på at få sat gang i det europæiske samarbejde om CO2 kvoter, risikerer vi en langt større regning på længere sigt,” siger leder af Dansk Erhvervs kontor i Bruxelles Kasper Ernest.

Uden aftalen havde Danmark og EU - efter Dansk Erhvervs opfattelse - stået i en situation, hvor klimaudfordringerne efter alt at dømme ville blive langt mere omfangsrige og dyrere at håndtere. Desuden er der risiko for, at EU i højere grad udvikler 27 forskellige nationale energipolitikker og dermed medvirker til at blokere for den ønskede moderniseringer af EU´s energimarked.

”Dagens afstemning giver en balanceret løsning mellem klimaudfordringen de øgede omkostninger, som fjernelsen af CO2 kvoterne medfører. Kvotehandelssystemet er rygraden i den grønne omstilling og moderniseringen af den europæiske energisektor. Det har været klart for enhver, at det nuværende system havde nogle strukturelle problemer, som skulle løses,” siger Kasper Ernest.

Connie Hedegaards kvoteplan blev onsdag vedtaget i en særdeles spændende afstemning med 344 stemmer for og 311 imod.

"Det er vigtigt med et ja, så vi kan fortsætte og intensivere arbejdet med en grøn og fælles europæisk energi- og klimapolitik. Vedtagelsen af forslaget, er en tydelig politisk opbakning til et styrket europæisk kvotehandelssystem, der sammen med andre tiltag rettet mod vedvarende energi og energieffektivitet kan stimulere investeringer i de renere teknologier, som er afgørende for en modernisering af det europæiske energisystem, siger Ulrich Bang, der er EU-chef i Dansk Energi.

Han ser nu frem til at der bliver vedtaget ambitiøse mål for 2030, hvor en strukturel opstramning af kvotesystemet sammen med en række andre vigtige initiativer skal gennemføres.

Næste skridt i EU-processen er forhandlingerne med medlemslandene, som først starter efter det tyske valg i september. Herefter følger en implementering, så forslaget kommer sandsynligvis først til at træde i kraft i 2014. EU Kommissionens forslag til energi- og klimapolitiske mål for 2030 forventes at komme i slutningen af 2013.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen